ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αντιδράσεις της αγοράς μετά την FOMC από 6 μεγάλες τράπεζες

 Η FOMC δήλωση είναι συγκρατημένα USD θετική σε σχέση με τις προσδοκίες, καθώς ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων

Οι ακόλουθες είναι οι αντιδράσεις στη συνεδρίαση της FOMC χτες, όπως προβλέπεται από τους οικονομολόγους σε 6 μεγάλες τράπεζες μαζί με κάποιες απόψεις σχετικά με το USD, όπως προβλέπεται από τους στρατηγικούς FX σε αυτές τις τράπεζες.

BofA Merrill: Η FOMC δήλωση είναι συγκρατημένα USD θετική σε σχέση με τις προσδοκίες, καθώς ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων. Οι υποβαθμίσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης σε μεγάλο βαθμό έχουν προεξοφληθεί, δεδομένης μια πρόσφατης μεταστροφής των προσδοκιών της πολιτικής και τις USD ρευστοποιήσεις. Με την Fed να εξακολουθεί να αναμένει ανάκαμψη της ανάπτυξης (καθώς οι προσωρινοί παράγοντες υποχωρούν), τα δεδομένα θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την άποψή της Fed για μια πιο παρατεταμένη άνοδο του USD καθώς οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση των επιτοκίων εξαρτάται από τα δεδομένα.

SEB: Μετά την έκθεση του ΑΕΠ και τις μισθοδοσίες για τον Μάρτιο πριν από τρεις εβδομάδες δεν ήταν έκπληξη να δούμε τη Fed να υποβαθμίζει σημαντικά την πρώτη παράγραφο, αν και η Επιτροπή υπέδειξε ότι η αδυναμία εν μέρει αντανακλά προσωρινούς παράγοντες. Αλλά δεδομένου ότι η Fed αναμένει καλύτερες μέρες, η αύξηση των επιτοκίων παραμένει στα χαρτιά. Η πρόβλεψή μας είναι για εκτόξευση τον Σεπτέμβριο. Τον Μάρτιο, η FOMC δε δεσμεύτηκε να αυξήσει τα επιτόκια τον Απρίλιο και καμία τέτοια υπόσχεση δεν παρατάθηκε έως τον Ιούνιο. Η άποψή μας είναι, ότι η Fed θέλει πίσω την ευελιξία.

Barclays: Όπως αναμενόταν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε την κατεύθυνση της πολιτικής της αμετάβλητη στη συνεδρίαση του Απριλίου της FOMC. Η Fed αφαίρεσε τη φράση ότι «η επιτροπή θεωρεί ότι η αύξηση του στόχου του επιτοκίου παραμένει απίθανη κατά τη συνεδρίαση της FOMC τον Απρίλιο» από τη δήλωση και δεν την αντικατέστησε με κάποια συγκεκριμένη αναφορά σε χρονική στιγμή. Κατά την άποψή μας, η έλλειψη κάθε συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δείχνει ότι ο Ιούνιος θα είναι μία σημαντική συνάντηση, όπου οι συσκέψεις για την αύξηση των επιτοκίων θα ξεκινήσει να είναι πιο σοβαρές. Η άποψή μας παραμένει ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο πιθανό χρόνος για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, αλλά αναμένουμε πολλούς από την Επιτροπή να υποστηρίξουν μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων του Jeffrey Lacker, ο οποίος είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου το 2015.

Danske: Μετά από μια γενική ανοδική τάση στις αποδόσεις των αμερικανικών Treasuries αυτή την εβδομάδα, οι αποδόσεις ελάχιστα άλλαξαν μετά τη δήλωση της FOMC. Η πρώτη αύξηση από τη Fed είναι τώρα πλήρως προεξοφλημένη για το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, αλλά το μονοπάτι των αυξήσεων κατά τα επόμενα δύο χρόνια παραμένει εξαιρετικά υποτονικό. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ θα δείξουν βελτίωση κατά τους επόμενους μήνες και την αγορά εργασίας να συνεχίσει να σφίγγει. Ως εκ τούτου, εμμένουμε στην άποψη ότι η Fed θα πρέπει να προχωρήσει σε πρώτη αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η οποία, κατά την άποψή μας, θα ανοίξει το δρόμο για σημαντικά υψηλότερα επιτόκια στην κατηγορία 2-5 ετών της καμπύλης τους επόμενους μήνες, καθώς η πρώτη αύξηση των επιτοκίων πλησιάζει. Το δολάριο έχει διορθώσει προς τα κάτω πρόσφατα σε μια ευρεία πτώση έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων. Η επιδείνωση του συναισθήματος κινδύνου μετά τα αδύναμα δεδομένα για το Q1 ΑΕΠ από τις ΗΠΑ σήμερα, ήταν επίσης ένας παράγοντας πίσω από την επιτάχυνση της πώλησης USD. Η σταθεροποίηση βραχυπρόθεσμα σε EURUSD κατά πάσα πιθανότητα θα υπόκειται σε γενική βελτίωση στο συναίσθημα του κινδύνου, ενώ η επόμενη κίνηση προς τα κάτω είναι πιθανό να εξαρτηθεί από θετικές εκπλήξεις στα δεδομένα των ΗΠΑ. Ιστορικά, το δολάριο τείνει να ενισχύεται σε περιόδους όπου η Fed σταματάει τη χαλάρωση και μέχρι την επόμενη σύσφιξη. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο γιατί θα έπρεπε να είναι διαφορετικά αυτή τη φορά, ιδίως καθώς αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβριο του 2016.

Credit Agricole: Το βασικό ζήτημα για την FOMC είναι ο βαθμός στον οποίο η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του Q1 είναι παροδική ή αντανακλά πιο επίμονους παράγοντες. Η Fed θα θέλει να δει πειστικές αποδείξεις ότι οι προσωρινοί παράγοντες ήταν πίσω από ένα μεγάλο μέρος της επιβράδυνσης και ότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη δείχνουν ότι η αναμενόμενη ανάκαμψη της ανάπτυξης Q2 θα διατηρηθεί με την ανάπτυξη πάνω από την τάση στο δεύτερο εξάμηνο. Εμείς το βλέπουμε ως εξαιρετικά απίθανο ότι η FOMC θα έχει επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, μέχρι κάποια στιγμή στο τρίτο τρίμηνο. Με βάση τις μακροοικονομικές προοπτικές μας, πιστεύουμε ότι το πιο πιθανό σενάριο για τη Fed είναι να ξεκινήσει η διαδικασία του ρυθμού εξομάλυνσης τον Σεπτέμβριο. Αναμένουμε την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ μόλις πάνω από 2% στο Q2, αλλά να επιταχυνθεί περαιτέρω, κατά το δεύτερο εξάμηνο σε περίπου ένα ρυθμό ανάπτυξης 3%.

Deutsche Bank:Η FOMC δήλωση ήταν ισορροπημένη και σε μεγάλο βαθμό, όπως αναμενόταν. Μόνο τείνει προς την κατεύθυνση να μην είναι τόσο dovish όπως μερικοί μπορεί να περίμεναν: 1) η οικονομία «επιβραδύνθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες, αντανακλώντας εν μέρει προσωρινούς παράγοντες». Αυτό θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως πιο hawkish, δεδομένου ότι συνάγει επίσης ότι μέρος από την επιβράδυνση είναι για πραγματική / μονιμότερη. Περαιτέρω, 2)«τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν έντονα, αντανακλώντας εν μέρει νωρίτερα μειώσεις των τιμών της ενέργειας». Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση 6,2% του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος στο Q1. Επίσης, η Fed δεν ήθελε να απομακρύνει εντελώς από οποιαδήποτε προοπτική μιας σύσφιξης τον Ιούνιο, όπως έκανε με τη συνεδρίαση του Απριλίου, αλλά είναι σαφές ότι δεν επιθυμούσε να παρέμβει στις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς υποδηλώνονταν ότι οι πιθανότητες μιας σύσφιξης τον Ιούνιο είναι πλέον αμελητέες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.