ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛ. ΑΣ.: Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο

13:30 - 05 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
ΕΛ. ΑΣ.: Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο
Με ιδιαίτερα ειδεχθή και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο εξαφάνισε το πτώμα της 4ης Άννυς ο πατέρας της, ενώ οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι το κοριτσάκι δολοφονήθηκε στις 8 ή 9 Απριλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, ο παιδοκτόνος ομολόγησε και περιέγραψε τις πράξεις του, ενώ η μητέρα φαίνεται ότι δεν γνώριζε για τη πράξη του συντρόφου της. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι η τελευταία είχε ταξιδέψει πριν το Πάσχα και είχε αφήσει το παιδί στον 27χρονο. Για δύο βδομάδες η μικρή έμενε με τη μητέρα του δράστη και πριν το Πάσχα την πήρε ο πατέρας της, ενώ η 25χρονη μητέρα επέστρεψε στη χώρα στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράσης μετά τη δολοφονία καθάρισε τις σωληνώσεις προσπαθώντας να σβήσει οποιαδήποτε στοιχεία ενώ για να μην καταλάβει κανείς τι έκανε, πέταγε τα κομμάτια του πτώματος σε κάδους της περιοχής.

Ίχνη αίματος βρέθηκαν σε πολλά σημεία του σπιτιού όπου τελέστηκε η δολοφονία, αλλά η εύρεση των μελών του σώματος της 4χρονης κρίνεται αδύνατη.

Όπως έγινε επίσης γνωστό τέλος, μετά τη δολοφονία και εξαφάνιση του πτώματος ο πατέρας πούλησε το καροτσάκι και τη κούνια της κόρης του.

Να σημειωθεί ότι, μετά την απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, ο 27χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, θα οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ η σύζυγός του που θα απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ.

Γ. Πανούσης: Πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο του δράστη

Πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον Real FM για τον κώδικα τιμής στις φυλακές σχετικά με περιπτώσεις, όπως αυτή του παιδοκτόνου της 4χρονης.

«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».

Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 05 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.