ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εντατική η τουρίστρια που έπαθε ανακοπή από τον κεραυνό

14:37 - 29 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Στην εντατική η τουρίστρια που έπαθε ανακοπή από τον κεραυνό
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης νοσηλεύεται η 30χρονη Ρωσίδα η οποία υπέστη ανακοπή όταν έπεσε κεραυνός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η κοπέλα βρέθηκε στην Κρήτη μαζί με τον άντρα της και το ένα τους παιδί για διακοπές.

Παράλληλα, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια 38χρονη έγκυος γυναίκα, η οποία εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο και μεταφέρθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εκείνη και το έμβρυο.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης ενός γκρουπ Ρώσων τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ένας κεραυνός χτύπησε πολύ κοντά και οι παρευρισκόμενοι έπεσαν τρομοκρατημένοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο στο έδαφος.

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, το γκρουπ αποτελούνταν από 19 άτομα ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο.

Οι τουρίστες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε, αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

Άμεση η κινητοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού

Εν τω μεταξύ, η κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού μετά την πτώση του κεραυνού ήταν άμεση, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους επισκέπτες που υπέστησαν τραυματισμούς

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι αρχαιοφύλακες του χώρου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν τις πρώτες προσπάθειες ανάνηψης της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγο κατέφθασε και η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας, που έδωσε εντολή για την εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τους επισκέπτες,  καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των επισκεπτών, ειδικά δε της νοσηλευόμενης στο Βενιζέλειο. Μίλησε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Ευθύμιο Καρακώστα και ζήτησε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας της Ρωσίδας επισκέπτριας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι τα κτήρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 29 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.