ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Times: «Δεν παίρνετε cent αν δεν φύγει ο Τσίπρας»

11:42 - 01 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Times: «Δεν παίρνετε cent αν δεν φύγει ο Τσίπρας»
Η βρετανική εφημερίδα Times γνωστοποιεί πως υπάρχουν φωνές βουλευτών στις γερμανικές και βαυαρικές Χριστιανοδημοκρατικές παρατάξεις ( CDU και CSU αντίστοιχα), οι οποίες αναφέρουν σθεναρά πως όσο παραμένουν στην εξουσία οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει βοήθεια από νέο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης.

Αναφέρεται μάλιστα από κορυφαίο πολιτικό στέλεχος του συντηρητικού χώρου της Γερμανίας ο χαρακτηρισμός «κομμουνιστές» για τον Έλληνα πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών.

Τίθεται λοιπόν για πάρα πολλούς Γερμανούς βουλευτές το ζήτημα της αξιοπιστίας της Ελληνικής πλευράς. Τα γερμανικά κόμματα δηλώνουν ένα περίτρανο όχι σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη τους ως προς τους προαναφερθέντες. Συνεπώς υπάρχουν προσπάθειες για να προσκρούσει σε στεγανά οπουδήποτε αίτημα υποβληθεί όσο οι επονομαζόμενοι «κομμουνιστές» παραμένουν στην εξουσία.

Η ίδια πηγή δηλώνει ότι: «Στο συνασπισμό CDU/CSU θα υπάρξουν πολλοί που θα ψηφίσουν "όχι" αν το αίτημα είναι από τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Σίγουρα. Γιατί απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Λένε, δεν θα δώσω στην Ελλάδα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς έναν αξιόπιστο εταίρο». Αποτελεσματικά όσον αφορά την ελληνική συγκυβέρνηση αναφέρεται και το ότι: «Θέλουμε έναν αξιόπιστο εταίρο που θέλει να κάνει τη δουλειά».

Οι Times επίσης γράφουν ότι γίνονται συζητήσεις με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για διαχωρισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανή συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αποτελείται κυρίως από “τεχνοκράτες”. Συγκεκριμένα: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση "τεχνοκρατών" ως προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο διάσωσης, πιθανόν και με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα».

xcxdz

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.