ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η μάχη στον Υμηττό-Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

13:15 - 17 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η μάχη στον Υμηττό-Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο 1
Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό, κοντά και στην Ηλιούπολη.

Πύρινος εφιάλτης σήμερα, Παρασκευή (17/7/2015), καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες πυρκαγιές και στην Αττική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο πριν από τις 13:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Υμηττό, πάνω από τον Βύρωνα. Η φωτιά κατευθύνεται προς την Άνω Γλυφάδα. Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον Περιφερειακό Υμηττού. Επι τόπου βρίσκονται 140 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 4 ελικόπτερα, 7 καναντέρ και 10 οχήματα δήμων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βύρωνα, ένα σπίτι και μια ταβέρνα κάηκαν στον Καρέα. Τα νεότερα από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα σε Καρέα και Βύρωνα και υπάρχουν ακόμα εστίες και Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

Σχεδόν όλη η Αττική έχει πνιγεί από τους καπνούς, ενώ έχει ζητηθεί από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Μάλιστα, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει εκκενωθεί το κτήριο όπου στεγάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Θα συνδράμει Αεροπορία, Στρατός-Στείλαμε αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό»

Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ενημερώθηκα από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και εν συνεχεία της Εθνικής Άμυνας. Όλες οι δυνάμεις του Στρατού και της Αεροπορίας είναι σε επαγρύπνηση. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε δύο σημαντικές εστίες σε Καρέα και Νεάπολη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ζήτησα την πολύτιμη βοήθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Στο μέτωπο του Καρέα επιχειρούν δύο ελικόπτερα και πάνω από 70 οχήματα. Πριν από λίγο ξεκίνησαν δύο ελικόπτερα από Θεσσαλονίκη τα οποία κατευθύνονται στον Καρέα.

Επίσης δύο ακόμα Σινούκ έχουν σηκωθεί από την περιοχή της Ελευσίνας.

Ζητώ από όλους μας να έχουμε ψυχραιμία. Η εθελοντική συμπεριφορά είναι πολύτιμη όπου και αν το επιτρέπουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι ενημερώθηκα για τους δύο πιλότους της ΠΑ. Είναι υγιείς. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση λόγω των καιρικών συνθηκών. Μεταφέρονται στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής.

Από τα ΜΜΕ θα ζητήσω απόλυτη ψυχραιμία. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από το αρμόδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάθε δύο ώρες για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Έχει γίνει επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Αν χρειαστεί θα γίνει αίτημα και σε άλλες χώρες για περαιτέρω ενίσχυση.

Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη για να δούμε το θέμα των περιπόλων για την πρόληψη πιθανών πυρκαγιών ή πιθανή αναζωπύρωση των ήδη υπαρχόντων»

αρχείο λήψης

Στο σημείο γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού. Η πυρκαγιά κινείται σε κατοικημένη περιοχή. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, ακούστηκαν εκρήξεις από κάποια παλιά βλήματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς την Ηλιούπολη.

Δείτε όσα μεταδίδει η ΕΡΤ

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:54 - 17 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.