ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια-Εικόνες βιβλικής καταστροφής

10:00 - 18 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια-Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ο εφιάλτης της πύρινης κόλασης που είχαμε ζήσει το 2007 ξύπνησε και πάλι χθες. Από το μεσημέρι ολοένα και περισσότερες εστίες αναπτύσσονταν σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Πελοππόνησο – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας και είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το βράδυ η κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πάμπολλες μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Στη μεγάλη φωτιά της Νεάπολης ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.

Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση. Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα τούτη την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων.

41425

Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία χθες βράδυ, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα. Παράλληλα οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.

Ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στον Υμηττό

Με το φόβο των αναζωπυρώσεων κοιμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι σε Καρέα και Ηλιούπολη, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν όλη τη νύχτα ήταν ισχυροί.

Οι φλόγες της φωτιάς έφτασαν μάλιστα, χθες, Παρασκευής σε απόσταση αναπνοής σε Καρέα, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη. Η φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Από τη μανία της πύρινης λαίλαπας δεν γλίτωσαν μια ταβέρνα και ένα σπίτι στον Καρέα.

11745263 10206893434911648 2032963701 o

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στον Καρέα 

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε δυο συλλήψεις για την πυρκαγιά στον Καρέα.

Συγκεκριμένα δύο συλληφθέντες, ο ημεδαπός Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D.του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, θα παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.