ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες απειλές για το TRY;

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τουρκία, όπως ανάμεναν και οι περισσότεροι αναλυτές

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τουρκία, όπως ανάμεναν και οι περισσότεροι αναλυτές. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας (CBT) διατηρεί μια επιφυλακτική στάση για τη νομισματική της πολιτική και επανέλαβε ότι το μέλλον των νομισματικών αποφάσεων θα είναι σε πλήρη συσχέτιση με τις προοπτικές του πληθωρισμού.

Επιπλέον, ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να σημειώνει άνοδο και αυτό είναι θετικό καθώς βελτιώνει και τις εκτιμήσεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού γενικότερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Barclays, οι τιμές των τροφίμων σε συνδυασμό με την υποτίμηση της τουρικικής λίρας, διατηρούν αυξημένο τον κίνδυνο μιας ανοδικής τάσης για τον πληθωρισμό.

Η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να διατηρούν αυξημένο το ρίσκο της χώρας και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις για την τουρκική λίρα. Σύμφωνα με τη Barclays, η Τουρκία είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικούς κινδύνους που έχουν να κάνουν με τις αναδυόμενες αγορές αλλά και με την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, γεγονός που θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων και νέα πτώση του TRY.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.