ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιες 2015: Στις 10:00 η ανακοίνωση των βάσεων

08:08 - 26 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Πανελλήνιες 2015: Στις 10:00 η ανακοίνωση των βάσεων
Τέλος θα δοθεί στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση και αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με στοιχεία, η πτώση στις βάσεις αναμένεται να είναι δραματική κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

Η δυσκολία των θεμάτων και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές είναι δύο από τους παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πτωτική τάση των φετινών βάσεων.  Άλλωστε, η οικονομική κρίση απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους, καθώς για πρώτη φορά από φέτος ισχύει το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

  

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 26 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.