ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Νέες προβλέψεις για EUR/USD και USD/JPY

H CS παρουσιάζει τις εκτιμήσεις της για το EUR/USD και το USD/JPY για τους επόμενους 3 και 12 μήνες.

Η Credit Suisse σε νέα έκθεσή της ανανεώνει τις εκτιμήσεις της για το EUR και το JPY εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των διακυμάνσεων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρακάτω,  η CS παρουσιάζει τις εκτιμήσεις της για το EUR/USD και το USD/JPY για τους επόμενους 3 και 12 μήνες.

1. Την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της CS, αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed και πλέον την τοποθετούν στο Δεκέμβριο και όχι στο Σεπτέμβριο.

2. Η μεταβλητότητα σε όλες τις αγορές έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο εξαιτίας της αναταραχής που υπάρχει στην Κίνα και παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων Αρχών να ανακόψουν τις πιέσεις. Αν και αυτό ενίσχυσε το USD έναντι των αναδυόμενων νομισμάτων, το αποδυνάμωσε έναντι των EUR, JPY.

3. Σύμφωνα με την CS, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις προοπτικές του EUR και του JPY.

27 08 15 cs

4. Το βασικό ερώτημα πλέον είναι ποια θα είναι η αντίδραση από ΕΚΤ και BoJ στην ενίσχυση των νομισμάτων τους. Σχετικά με την ΕΚΤ, η CS αναμένει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για την αντιστροφή της δυναμικής του ευρώ, με μια πιθανή κίνηση να είναι η ανακοίνωση για QE ακόμα και μετά από το Σεπτέμβριο του 2016.

5. Σχετικά με το USD/JPY οι εκτιμήσεις παραμένουν πολύ υψηλές. Οι αναλυτές της CS τονίζουν ότι δεν είναι βέβαιοι ότι η BoJ θα χρησιμοποιήσει το JPY ως εργαλείο στήριξης της οικονομίας αν οι εκτιμήσεις και οι προσδοκίες εξακολουθούν να αποτιμούν αυτό το σενάριο, με συνεχώς υψηλότερες προσδοκίες.

Η CS αναθεωρεί ανοδικά το στόχο της για το EUR/USD στο 1,1000 για τους επόμενους 3 μήνες και στο 1,0000 για τους επόμενους 12 μήνες (προηγούμενες εκτιμήσεις: 1,0500, 0,9800 αντίστοιχα). Για το USD/JPY ο στόχος για το τρίμηνο είναι στα 122,00 και για τους 12 μήνες στα 125,00 (προηγούμενες εκτιμήσεις: 128,00, 130,00 αντίστοιχα).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.