ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστοδουλοπούλου: Οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν αφού παραιτηθήκαμε

12:35 - 08 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Χριστοδουλοπούλου: Οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν αφού παραιτηθήκαμε
Την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα προσπάθησε να δικαιολογήσει η πρώην αρμόδια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν στη χώρα αφού η κυβέρνηση παραιτήθηκε.

Μιλώντας στα «parapolitika 90,1», η κα Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε ως «μια πρωτοφανή ανοησία» το να χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση των προσφυγικών ροών και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να γίνονται αντικείμενο κριτικής και μάλιστα κακόπιστης» σημείωσε. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια τραγική σύμπτωση καθώς από τις 27 Αυγούστου που παραιτήθηκε η κυβέρνηση ήρθαν στα νησιά 51 χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στην Ελλάδα μόνο 12 χιλιάδες πρόσφυγες.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε «πιθανή» την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σημασία έχει να στρατευθούμε για να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών στην Αθήνα

Στο μεταξύ, η μεταφορά μεταναστών από την Μυτιλήνη στην Αθήνα συνεχίζεται, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το μεσημέρι της Τρίτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από το νησί 2.187 μετανάστες.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν tera jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.

Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star patmos το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

Χάος στη Μυτιλήνη

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες χάους στη Μυτιλήνη δεν έχουν τέλος, με το νησί να έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων. Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι πλέον καθημερινά, καθώς οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τη μη καταγραφή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Τη Δευτέρα οι μετανάστες έβαλαν φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

Ωστόσο, από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε να λειτουγεί το νέο σημείο καταγραφής προσφύγων-μεταναστών στον αθλητικό χώρο «Γεώργιος Σκούφος» πρώην προπονητικό κέντρο της Καλλονής στο ΕΠΑΛ της Καλλιθέας Μυτιλήνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 08 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.