ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Νησί του Αϊλάν»: Δύο ελληνικά νησιά εντόπισε ο Αιγύπτιος κροίσος

16:29 - 15 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
«Νησί του Αϊλάν»: Δύο ελληνικά νησιά εντόπισε ο Αιγύπτιος κροίσος
Προς την εφαρμογή του σχεδίου του για την αγορά ενός νησιού που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαμονής και εργασίας μεταναστών και προσφύγων κινείται ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκουΐμπ Σαουΐρις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος κροίσος είχε εκφράσει προ ημερών την πρόθεσή του να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αιγυπτίου κροίσου αναφέρεται πως στο πλαίσιο του «Aylan Island project» (σε μνήμη του μικρού Σύριου Αϊλάν, η φωτογραφία του οποίου σόκαρε τον κόσμο), ο Σαουΐρις έχει εντοπίσει δύο ιδιωτικής ιδιοκτησίας ελληνικά νησιά, που «αποτελούν καλές ευκαιρίες».

 

aylan

«Επικοινωνήσαμε με τους ιδιοκτήτες και εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις, δεδομένου ότι θα μπορούν να πάρουν την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρεται, ενώ συμπληρώνεται ότι ζητείται η συναίνεση της κυβέρνησης για τη διαδικασία της παροχής άδειας σε πρόσφυγες για να μπορούν να φτάνουν στο νησί, στο οποίο θα ισχύουν οι ελληνικοί νόμοι.

tweet

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Σαουΐρις έχουν προσεγγίσει τα Ηνωμένα Έθνη (UNHCR), ενώ πολλοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα ή να εργαστούν εθελοντικά.

apoth

Να σημειωθεί ότι η περιουσία του ανέρχεται σε τρία δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.