ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Τα πέντε σενάρια για τη συνεδρίαση της FOMC

Η CS καταλήγει τονίζοντας ότι δεν ανήκει σε αυτούς που προβλέπουν ότι η έναρξη της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσει στην κορύφωση του δολαρίου

Η CS παραθέτει τα σενάρια αλλά και τις επιπτώσεις τους για την αυριανή κρισιμότατη, συνεδρίαση της FOMC.

1. Μια απροσδόκητα hawkish Fed: Το σενάριο αυτό ορίζεται ως μια αύξηση επιτοκίων με ταυτόχρονη διατήρηση των εκτιμήσεων για τη μελλοντική πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Στο σενάριο αυτό, το USD αναμένεται να κινηθεί έντονα ανοδικά με ένα ράλι της τάξης του 5,0% μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

2. Η Fed προχωρά σε αύξηση των επιτοκίων αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει τις προοπτικές της για το μέλλον: Αυτό θα δώσει μια ανοδική ώθηση στο USD αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει πτώση και ένα τρίμηνο αυξημένης μεταβλητότητας.

3. Η Fed δεν αυξάνει τα επιτόκια αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι θα το πράξει εντός του 2015 ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις εκτιμήσεις της αμετάβλητες: Η αντίδραση που αναμένει η CS είναι όμοια με αυτή του σεναρίου #2.

4. Η Fed δεν αυξάνει τα επιτόκια, ξεκαθαρίζει ότι θα το πράξει εντός του 2015 αλλά μειώνει τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία: Η CS αναμένει μια πτώση του δολαρίου 2%-3% εντός μιας περιόδου 1-2 εβδομάδων. Την πτώση αυτή, η CS θα τη χρησιμοποιήσει για νέες αγορές στο USD έναντι των AUD και JPY.

5. Μια εξαιρετικά dovish Fed, που αποκλείει την αύξηση επιτοκίων για τους επόμενους έξι μήνες: Ισχυρές απώλειες που θα φτάσουν το 5,0% και επιδείνωση της ανοδικής τάσης του δολαρίου μακροπρόθεσμα.

Η CS καταλήγει τονίζοντας ότι δεν ανήκει σε αυτούς που προβλέπουν ότι η έναρξη της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσει στην κορύφωση του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.