ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΑΔ: Τριπλή καταδίκη Ελλάδος και δικαίωση του Λαυρεντιάδη

12:16 - 22 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
ΕΔΑΔ: Τριπλή καταδίκη Ελλάδος και δικαίωση του Λαυρεντιάδη
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κατά της Ελλάδος (όπως κατ' αποκλειστικότητα είχε αναφέρει το www.reporter.gr), με απόφασή του, δικαίωσε τον ενάγοντα.

Έτσι, η χώρα μας καταδικάστηκε για τρεις παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συντελέσθηκαν σε βάρος του Λαυρεντιάδη κατά την διάρκεια της κράτησής του στις ελληνικές φυλακές.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο, καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση σε βάρος του Λαυρεντιάδη, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη, του δικαιώματος της εκατέρωθεν ακρόασης και του δικαιώματος σε ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησής του.

Με την εν λόγω απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεώνει τις ελληνικές αρχές να καταβάλλουν αποζημίωση 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να πληρώσουν και 8.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Η υπόθεση αφορούσε την κράτηση του Λαυρεντιάδη, ο οποίος πάσχει από νεανική ρευματοειδή αρθροπάθεια, μια ασθένεια που προκαλεί αναπηρία, όσον αφορά την κινητικότητα και καθιστά το άτομο ανίκανο να φροντίζει τις βασικές του ανάγκες.

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.