ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Η πλέον ανατρεπτική ανάλυση για το EUR/USD

Η HSBC σε νέα της έκθεση είναι πιθανόν η πιο επιθετική contrarian τράπεζα όσον αφορά στο EUR

Η HSBC σε νέα της έκθεση είναι πιθανόν η πιο επιθετική contrarian τράπεζα όσον αφορά στο EUR. Στην εβδομαδιαία της ανάλυση προς τους πελάτες της μιλάει όχι μόνο για ένα ισχυρότερο ευρώ αλλά και για ένα αδύναμο δολάριο.

1. QE και ευρώ. Η ΕΚΤ ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» της πτώσης του ευρώ από τα 1,4000 και για την ώρα φαίνεται ότι η ΕΚΤ προσπαθεί να περιορίσει την περαιτέρω πτώση της ισοτιμίας. Κατά την HSBC, επίπεδα πάνω από τα 1,1500 στο EUR/USD θα μπορούσαν να βάλουν σε νέες σκέψεις την ΕΚΤ ενώ μια κίνηση προς τα 1,2000 θα προκαλούσε σοβαρότατη ανησυχία.

2. Το ερώτημα των €60 δισ.: Μπορεί η ΕΚΤ να επαναλάβει το κόλπο; Αναρωτιέται η HSBC. Η ΕΚΤ θα κληθεί να χρησιμοποιήσει με απόλυτη σύνεση και ακρίβεια τα νομισματικά μέσα που διαθέτει, στο επόμενο χρονικό διάστημα. η HSBC πιστεύει ότι η έλλειψη δράσης από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο που θα συνεπάγεται ο κύκλος αύξησης επιτοκίων από τη Fed, θα οδηγήσει την ισοτιμία υψηλότερα.

3. Άσχετα με τη Fed, η αδυναμία του δολαρίου είναι μπροστά. Δεν είναι μόνο ότι η ΕΚΤ οδηγεί το ευρώ υψηλότερα. Η HSBC θεωρεί ότι υπάρχει υπερβολική ευφορία για το δολάριο μεταξύ των G10. Έχοντας δει ένα πολύ ισχυρό bull market για το δολάριο, πλέον βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του φεγγαριού.

4. Αδύναμο δολάριο + περιορισμένη δράση της ΕΚΤ = ισχυρότερο EUR. Αυτή είναι ολόκληρη η λογική πίσω από τις σκέψεις της HSBC για τους επόμενους μήνες.

Η HSBC προβλέπει την ισοτιμία EUR/USD στα 1,1400 στο τέλος της χρονιάς και στα 1,2000 στο τέλος του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 29 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.