ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ

20:59 - 15 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ
Τη διενέργεια του 24ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), προκηρύσσει με σημερινή απόφασή της η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός εισακτέων για την 24η εκπαιδευτική σειρά ορίζεται στους ογδόντα, οι οποίοι κατανέμονται στα τμήματα της ΕΣΔΔΑ ως εξής:

(α) Τμήμα  Γενικής Διοίκησης, 20 σπουδαστές,   

(β) Τμήμα Αναπτυξιακών – Περιφερειακών Πολιτικών, 15 σπουδαστές

(γ) Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών  Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 20 σπουδαστές  και ειδικότερα:

Πρόγραμμα Κοινωνικής Φροντίδας, 10 σπουδαστές

Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 10 σπουδαστές

(δ) Τμήμα Εμπορικών - Οικονομικών Υποθέσεων, 15 σπουδαστές

(ε) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 10 σπουδαστές.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ιδιώτες κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις διορισμού σε δημόσια υπηρεσία, καθώς και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001, όπως ισχύει. Για την εισαγωγή στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων απαιτείται, σύμφωνα με τις οικείες οργανικές διατάξεις του Υπουργείου Εξωτερικών, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και μίας εκ των γαλλικής ή γερμανικής. Για την εισαγωγή στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων απαιτείται η άριστη γνώση δύο ξένων γλωσσών μεταξύ της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά κατά την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο/η υποψήφιος/α καταχωρίζει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ www.ekdd.gr στον σύνδεσμο "Εισαγωγικός Διαγωνισμός" την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία υποβάλλει ή ταχυδρομεί συστημένα στο Τμήμα Διοικητικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης της ΕΣΔΔΑ (Πειραιώς 211 και Θράκης 2, Τ.Κ. 177 78, ΤΑΥΡΟΣ) την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από 20 Οκτωβρίου 2015 έως και 9 Νοεμβρίου 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.