ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα παραμένει απειλή για την παγκόσμια οικονομία

10:50 - 26 Οκτ 2015 | Aγορές

Οι αγορές μετά από την άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, βρίσκονται και πάλι μπροστά σε ιδιαίτερα κομβικά επίπεδα

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας μετά από την απόφαση της PBoC να μειώσει τα επιτόκια την Παρασκευή, ωστόσο οι φόβοι για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας παραμένουν αυξημένοι. Οι αγορές μετά από την άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, βρίσκονται και πάλι μπροστά σε ιδιαίτερα κομβικά επίπεδα. Ο Κινέζος Πρόεδρος Li, τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για ανάπτυξη 7,0% και πλέον είναι απόλυτα βέβαιο ότι η κινεζική οικονομία έχει εισέλθει σε έναν κύκλο συνεχούς οικονομικής επιβράδυνσης με ότι και αν κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την παγκόσμια οικονομία.

  • Barclays, Blackfriars και Blackrock εκτιμούν ότι  η άνοδος των κινεζικών μετοχών θα είναι βραχύβια καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν πλήρως αρνητικά.
  • Πηγές του ESM τόνισαν ότι ένα «κούρεμα» στην Ελλάδα δεν είναι πολιτικά βιώσιμο.
  • Η Moody’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑΑ της Αυστρίας αλλά άλλαξε τις προοπτικές σε αρνητικές. Επιβεβαίωση από τη Fitch της αξιολόγησης BBB+ για την Ισπανία και την Ιταλία.
  • Ιδιαίτερα χαλαρές οι δηλώσεις του Carney, της ΒΟΕ σχετικά με μια αύξηση των επιτοκίων της στερλίνας.
  • Στα $60 η τιμή του πετρελαίου το 2016 σύμφωνα με το Abu Dhabi.
  • Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo για τη Γερμανία, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1107 Υψηλό: 1,1139 Χαμηλό: 1,0995 Κλείσιμο: 1,1016

26 10 15 eurusdΗ ισοτιμία δέχθηκε πολύ ισχυρές πιέσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης. Η ισοτιμία δοκιμάζει στήριξη στα 1,1020 από την οποία επιχειρεί μια ανοδική αντίδραση. Η τάση έχει μετατραπεί σε ισχυρά πτωτική βραχυπρόθεσμα ενώ μεσοπρόθεσμα διατηρείται η πλάγια τάση. Οι τεχνικοί δείκτες έχουν ήδη βρεθεί σε πολύ αρνητικά επίπεδα και αυτό έχει βραχυπρόθεσμα θετική ερμηνεία και μεσοπρόθεσμα αρνητική. Αναλύοντας τα στοιχεία από τις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρως παράδοξο φαινόμενο καθώς οι θέσεις long στο δολάριο είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων 15 μηνών αλλά το δολάριο εμφανίζει έντονη δυναμική. Περιμένουμε να κλείσει η σημερινή συνεδρίαση για να δούμε τις προθέσεις των επενδυτών.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1020                 1,1050
1,0985                 1,1090
1,0960                 1,1120
1,0940                 1,1145

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.