ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέσβος: Νέα τραγωδία με 34 αγνούμενους

14:35 - 29 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Λέσβος: Νέα τραγωδία με 34 αγνούμενους
Στον εντοπισμό και τη διάσωση διακοσίων σαράντα δύο αλλοδαπών προσφύγων, προέβησαν, χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ανατροπής ξύλινου σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης η οποία και πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8BF και κατά την οποία διασώθηκαν διακόσια σαράντα δύο άτομα άτομα, ενώ εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν επτά σοροί που ανήκουν σε τέσσερα ανήλικα παιδιά και τρεις ενήλικες.

Στην ανωτέρω επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν, πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, πλωτό σκάφος του FRONTEX καθώς και ιδιωτικά πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων, αγνοούνται τριάντα τέσσερα ακόμη άτομα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.