ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιγαίο: Δεν τελειώνει η τραγωδία-Νέο ναυάγιο με 21 νεκρούς

10:02 - 30 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Αιγαίο: Δεν τελειώνει η τραγωδία-Νέο ναυάγιο με 21 νεκρούς
Δεν έχει τελειωμό η ανείπωτη τραγωδία στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Δεκαοχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου.

Το πρώτο από τα δυο νέα ναυάγια σημειώθηκε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Καλόλιμνο, όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε, ανατράπηκε και οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. 138 άνθρωποι σώθηκαν αλλά 18 δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί στη στεριά. Στην επιχείρηση διάσωσης εκτός από το Λιμενικό, συμμετέχουν ένα σκάφος της Frontex, ένα Super Puma και τρία καΐκια.

Το ναυάγιο έξω από την Κάλυμνο δεν ήταν το μοναδικό. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.10.2015), περίπου στις 05:00, σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ναυάγησε έξω από τη Ρόδο. Τουλάχιστον τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, άλλοι έξι σώθηκαν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται τρεις άνθρωποι.

Ας ελπίσουμε να είναι τα τελευταία θύματα...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.