ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσα Μεταφοράς: Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

09:00 - 03 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μέσα Μεταφοράς: Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς».

Όπως αναφέρουν τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), ο Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και η Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση, στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι - που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει.

Αντιθέτως, όπως αναφέρουν, από τα στοιχεία που περιγράφει, «το βέβαιο είναι οι 'περικοπές δαπανών' και 'προσωπικού' που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους.

«Προφανώς επίσης, η 'οικονομία κλίμακας' που ενδεχομένως προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού - διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει 'τη δουλειά' του σχεδιασμού», σημειώνουν.

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα λειτουργεί σήμερα κανονικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.