ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιλήνη: Η απεργία της ΠΝΟ «βουλιάζει» το νησί από μετανάστες

10:28 - 04 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Η απεργία της ΠΝΟ «βουλιάζει» το νησί από μετανάστες
Εγκλωβισμένοι παραμένουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη Μυτιλήνη καθώς τα καράβια παραμένουν δεμένα λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη, καθώς η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες στο νησί, ενώ άλλοι τόσοι συνεχίζουν να καταφθάνουν στις ακτές του.

Πιο συγκεκριμένα, από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί της Μυτιλήνης, σχεδόν οι 7.000 έχουν ήδη λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα και βρίσκονται στο λιμάνι, αναμένοντας ένα πλοίο το οποίο θα τους μεταφέρει στον Πειραιά. Ωστόσο, η δεύτερη 48ωρη απεργία της Π.Ν.Ο. έχει καθηλώσει τα πλοία που καθημερινά μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Αθήνα.

Η Ομοσμπονδία απέρριψε το αίτημα για εξαίρεση των πλοίων τα οποία πραγματοποιούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.

Κάτοικοι του νησιού και τοπική αυτοδιοίκηση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη Λέσβο.

Το γόρδιο δεσμό της νέας 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο. θα επιχειρήσει να λύσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να καταφύγει στη λύση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών εξαιτίας της κατάστασης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς από το περιβάλλον του σημειώνεται ότι μία τέτοια απόφαση θα διέκοπτε κάθε δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με την Π.Ν.Ο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.