ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιλήνη: Ψάχνουν πού θα θάψουν τους πνιγμένους πρόσφυγες

21:57 - 13 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Ψάχνουν πού θα θάψουν τους πνιγμένους πρόσφυγες
Τουλάχιστον 71 άνθρωποι παραμένου άταφοι...

Οι συγγενείς των θυμάτων ναυαγίων με πρόσφυγες  που παραμένουν άταφοι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης προκειμένου να βρεθεί χώρος για την ταφή τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Λέσβου, μαζί με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλους εθελοντές.

Οι τοπικές αρχές της Λέσβου δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν χώρο ταφής των ανθρώπων που χάθηκαν στη θάλασσα γιατί το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου θάβονταν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγια στη διαδρομή από την απέναντι ακτή στη Λέσβο, έχει γεμίσει.

 

Η δημοτική αρχή της Λέσβου, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού, δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία προκειμένου να επεκτείνουν ένα τμήμα του νεκροταφείου αυτού. Την ίδια ώρα και προς το παρόν, οι σοροί τους συντηρούνται σε ειδικό κοντέινερ-ψυγείο στον αύλειο χώρο του νεκροτομείου. Μάλιστα, το ειδικό αυτό κοντέινερ-ψυγείο το προμηθεύτηκαν πρόσφατα εθελοντές της Μυτιλήνης, με τη βοήθεια μη κυβερνητικής οργάνωσης του εξωτερικού, οι οποίοι και το παραχώρησαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.