ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο τρομοκράτης που πέρασε από Ελλάδα

13:25 - 15 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο τρομοκράτης που πέρασε από Ελλάδα
Το διαβατήριο που βρέθηκε στα υπάρχοντά του ανήκει σε άτομο που πέρασε στην Ευρώπη με το όνομα Ahmed Almohammed.

Την ταυτότητα ενός από τους οκτώ τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η σερβική εφημερίδα Blic, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και το διαβατήριό του.


Ο φερόμενος ως τρομοκράτης πέρασε με διαβατήριο Συρίας μαζί με άλλους πρόσφυγες από Ελλάδα, Σερβία, Κροατία και Αυστρία, για να σκορπίσει τον θάνατο στο Παρίσι, σύμφωνα πάντα με τη σερβική εφημερίδα.

 

Ο Ahmed Almohammed μπήκε στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου και πέρασε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου, περνώντας από όλους του συνήθεις ελέγχους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Almohammed δεν είχε όπλα επάνω του όταν πέρασε από τη Σερβία. 

 

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τα στοιχεία του Α.Α. συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Για το άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αναφέρεται στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

 

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επιβεβαιώσει, με ανακοίνωσή του, ότι ένας από τους δολοφόνους που αιματοκύλησαν στο Παρίσι είχε διαβατήριο που δείχνει ότι πέρασε από τη Λέρο.


Η ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ανέφερε:


«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.


Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.


Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.


Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 15 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.