ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Γιατί τα ευρωπαϊκά MMFs αποδέχονται αρνητικές αποδόσεις;

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Fitch για την αγορά των Money Market Funds, πλέον οι αρνητικές αποδόσεις γίνονται αποδεκτές

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Fitch για την αγορά των Money Market Funds, πλέον οι αρνητικές αποδόσεις γίνονται αποδεκτές εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών επιλογών χαμηλού ρίσκου, καθώς η αγορά βρίσκεται σε αυξημένες συνθήκες αναταραχής όπως ίσχυε και το καλοκαίρι. Επιπλέον, η έκθεση της Fitch παρατηρεί ότι έγιναν σημαντικές αναπροσαρμογές σε όσα funds κατείχαν τη μετοχή της Volkswagen καθώς αναμένουν σειρά υποβαθμίσεων για την εταιρία.

Οι εκροές κεφαλαίων από ευρωπαϊκά funds σημείωσαν παύση το τρίτο τρίμηνο του 2015 παρά τις αρνητικές αποδόσεις οι οποίες είναι σύμφωνες με τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις των επιτοκίων. Ακόμα και με αρνητικές αποδόσεις, τα funds αυτά δέχθηκαν σημαντικές εισροές κεφαλαίων το τρίτο τρίμηνο μετά από τρεις μήνες συνεχόμενων εκροών λόγω αρνητικών αποδόσεων.

Η έκθεση των ευρωπαϊκών MMFs σε εκδόσεις του χρηματοοικονομικού τομέα, βρέθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα, μετά από συνεχόμενη πτώση δυο ετών. Μείωση παρατηρήθηκε και στην έκθεση των MMFs σε εκδόσεις με ρήτρα δολαρίου καθώς οι διαχειριστές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.