ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ματαιώθηκε το ντέρμπι των «αιωνίων»…

22:00 - 21 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Ματαιώθηκε το ντέρμπι των «αιωνίων»…
Ματαιώθηκε οριστικά το κλασσικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο.

Αιτία είναι τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα κι έξω από το γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση και διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ των παραγόντων των δύο κορυφαίων ομάδων.

Να σημειωθεί, ότι την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο γήπεδο για ζέσταμα δέχθηκαν επίθεση ανεγκέφαλων οπαδών με φωτοβολίδες, γεγονός που σύμφωνα με την ομάδα του Πειραιά, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ο Φινμπόγκασον, αλλά και ο Μιλιβόγεβιτς.

Μετά από μακρές διαβουλεύσεις και ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟ ζητούσε επίμονα να ξεκινήσει το παιχνίδι, ο διαιτητής κ. Παππάς αποφάσισε την οριστική του ματαίωση, επικαλούμενος τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος ορίζει τα εξής:

«Άρθρο 3 αθλητικού νόμου 4326/2015.

Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας».

Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, ενώ, απομένει να διαπιστωθεί τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί και τι ακριβώς προβλέπεται να γίνει στη συνέχεια, αλλά και για το μέγεθος της ποινής που αναμένεται να καταλογιστεί στο Τριφύλλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.