ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζιώτης: Καταγγέλλει μέσα από τη φυλακή

13:10 - 28 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μαζιώτης: Καταγγέλλει μέσα από τη φυλακή
Mεθόδευση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα καταγγέλλει με νέο κείμενό του από τις φυλακές ο Νίκος Μαζιώτης.

Το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη

Στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την επίθεση σε κτήριο της τράπεζας της Ελλάδος στις 10/04/2014, τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι στις 16/07/2014 και τρεις απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα, Κλειτορία και Ακράτα η εισαγγελέας της έδρας εισήγαγε ένα έγγραφο της αντιτρομοκρατικής το οποίο υπογράφει ο διευθυντής υποστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και το οποίο υποδεικνύει στην εισαγγελία εφετών Αθηνών τη συσχέτιση και συνένωση ασχέτων μεταξύ τους υποθέσεων, όπως ληστείες τραπεζών που χρονολογούνται από το 2008 ως το 2015 με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει μια πρωτοφανή μεθόδευση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών έτσι ώστε ληστείες τραπεζών να συσχετιστούν με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και τα πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται για αυτές ή ερευνάται εμπλοκή τους, όπως οι Γιώργος Πετρακάκος, Μαρία Θεοφίλου, Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος, Σπύρος Χριστοδούλου, Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης και ο Σπύρος Δραβίλας που αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί, να παρουσιάζονται ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Το έγγραφο αυτό υποδεικνύει εντελώς αβάσιμα τη συσχέτιση των υποθέσεων εννέα τουλάχιστον ληστειών τραπεζών, στο Βελεστίνο στις 14/08/2013, στο Παλαιό Φάληρο στις 16/11/2011, στον Ωροπό Αττικής στις 31/01/2014, στο Δώριο Μεσσηνίας στις 21/03/2014, στο Σικούριο Λάρισας στις 05/06/2014, στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22/08/2014, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 02/04/2015 και στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30/04/2015.

Επίσης, σύμφωνα με το έγγραφο, εξετάζεται και η συσχέτιση με τις παραπάνω και των υποθέσεων ληστειών τραπεζών στο Γαλατά Πόρου στις 11/08/2011, στις Σπέτσες στις 16/07/2012, στον Μαραθώνα στις 01/07/2014, στη Σαρωνίδα Αττικής στις 08/08/2014, ενώ επίσης γίνεται αναφορά σε ληστείες τραπεζών, στο Χολαργό στις 17/04/2008, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός, στις Σέρρες στις 31/03/2010 και στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας στις 23/07/2010.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε αυτό το έγγραφο που να τεκμηριώνει τη συσχέτιση αυτών των υποθέσεων με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, όπως επίσης δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να τεκμηριώνει ότι τα πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται ή εξετάζετε η εμπλοκή τους σε αυτές ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτό που υπάρχει είναι ότι αφού αναφέρεται στις συλλήψεις, πρώτα τη δική μου στις 16/07/2014 στο Μοναστηράκι και στην εμπλοκή μου στις απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία, στο γεγονός ότι ο Πετρακάκος είναι συγκατηγορούμενός μου, σε Μέθανα από κοινού μ' εμένα και στην Ακράτα μόνος του με αγνώστους και στις συλλήψεις των υπολοίπων που κατηγορούνται για κάποιες από τις άλλες ληστείες τραπεζών, καταλήγει στην αυθαίρετη εκτίμηση, ότι «τελέστησαν από εμπλεκόμενα σε αυτές πρόσωπα στα πλαίσια της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας».

Το μαθηματικό θεώρημα της αντιτρομοκρατικής ισχυρίζεται ότι αφού εγώ και ο Πετρακάκος είμαστε συγκατηγορούμενοι και εφόσον ο Πετρακάκος κατηγορείται από κοινού με κάποια τουλάχιστον από τα άλλα πρόσωπα που αναφέρονται, τότε όλοι συσχετιζόμαστε, όλοι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, με εμένα διευθυντή. Να υπενθυμίσω όμως ότι στις 3 Απριλίου 2013 έχω απαλλαγεί μαζί με τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα για την κατηγορία της διεύθυνσης στην πρώτη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Είναι, επίσης, έωλος ο ισχυρισμός που αναφέρεται στο έγγραφο ότι ο μεγάλος οπλισμός που βρέθηκε κατά τις συλλήψεις των προαναφερθέντων προσώπων σε Μώλο Φθιώτιδας, Βόλο, Μαραθώνα, Αγχίαλο Μαγνησίας, ότι προοριζόταν για τη διάπραξη «τρομοκρατικών ενεργειών».

«Η υπηρεσία μας λόγω του μεγάλου αριθμού και της βαρύτητας του κατά τα ανωτέρω αναφερθέντος και κατασχεθέντος συνολικού οπλισμού, ο οποίος αντικειμενικά είναι δυσανάλογος με εκείνον που κατά την κοινή λογική απαιτείται για την διάπραξη μόνον ενόπλων ληστειών εκτιμά α) ότι τα ανωτέρω εμπλεκόμενα σε προαναφερόμενες ποινικές υποθέσεις πρόσωπα είχαν ενταχθεί ως μέλη στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δρώντας από κοινού και εναλλασσόμενα μεταξύ τους... β) ότι ο ανωτέρω βαρύτατος οπλισμός κατείχετο από κοινού από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα... και γ) ότι οι πράξεις ενόπλων ληστειών διαπράχθηκαν με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων».

Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο έγγραφο που να τεκμηριώνει ότι όλος αυτός ο οπλισμός είναι του Επαναστατικού Αγώνα, ότι τα σπίτια στα οποία βρέθηκαν είναι γιάφκες της οργάνωσης κι ότι εγώ έχω πρόσβαση σ' αυτόν τον οπλισμό. Όλες αυτές οι αλχημείες επιχειρούν να ξεπεράσουν ακόμα και την προηγούμενη προπαγανδιστική τακτική των προηγούμενων ετών της αντιτρομοκρατικής και του καθεστώτος που διοχέτευε σε παπαγαλάκια δημοσιογράφους και επαγγελματίες ψεύτες, περί συνεργασίας των οργανώσεων αντάρτικου με «ποινικούς», αφού τώρα με αυτή τη μεθόδευση παρουσιάζονται οι «ποινικοί» μαζί με κάποιους αντιεξουσιαστές όχι ως συνεργάτες αλλά ως μέλη.

Αυτή η μεθόδευση επιχειρεί να επιβεβαίωση το θεώρημα ότι «ποινικοί» και μέλη των οργανώσεων αντάρτικου είναι το ίδιο και να απονοηματοδοτήση τον πολιτικό χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που είναι πάγιος στόχος του κράτους.

Επειδή, όμως, παρουσιάζομαι και ως συνδετικός κρίκος και ως διευθυντής όλων αυτών των προσώπων θα πρέπει τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής και οι δικαστές που τους υποδεικνύεται να συνενώσουν άσχετες υποθέσεις, να τεκμηριώσουν και να αποδείξουν πότε και πως αυτά τα άτομα εντάχτηκαν στον Επαναστατικό Αγώνα. Πώς τεκμηριώνεται η σύνδεσή μου, όχι ως άτομο, αλλά με την ιδιότητα του μέλους και διευθυντή του Επαναστατικού Αγώνα με τους Πετρακάκο, Χριστοδούλου, Τσιρώνη, Δραβίλα; Πώς τεκμηριώνεται ακόμη και η απλή γνωριμία μαζί τους;

Κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν για αρκετά χρόνια στις φυλακές την προηγούμενη δεκαετία όταν είχε ήδη αρχίσει τη δράση του ο Επαναστατικός Αγώνας απ' το 2003. Ο Πετρακάκος βρισκόταν στη φυλακή από το 2003 ως το 2006, ο Χριστοδούλου απ' το 1999 ως το 2007, ο Δραβίλας βρισκόταν στη φυλακή το 2005-2006 και από το 2008 ως τα τέλη του 2013 οπότε παραβίασε άδεια. Ο Τσιρώνης βρισκόταν στην παρανομία το 2006 και είχε επικηρυχθεί το 2009 φωτογραφιζόμενος από τότε ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Πώς και πότε εντάχθηκαν όλοι αυτοί στην οργάνωση; Να υπενθυμίσω ότι κάποιοι από αυτούς από το 2013 μέχρι σήμερα φωτογραφίζονται με υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής στα Μ.Μ.Ε ως εμπλεκόμενοι με τη δράση μιας νεολενινιστικής οργάνωσης που έχει εμφανιστεί τα 2 τελευταία χρόνια.

Πώς τώρα ξαφνικά έγιναν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που είναι μια ένοπλη αναρχική οργάνωση αντάρτικου; Να υπενθυμίσω, επίσης, και εγώ πριν την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις 10/04/2014 στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας στο Σύνταγμα φωτογραφιζόμουν από τα Μ.Μ.Ε ως εμπλεκόμενος στην ίδια οργάνωση, ενώ είμαι αναρχικός και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και αυτό αποδεικνύει τα ψέματα της αντιτρομοκρατικής και των Μ.Μ.Ε Να επισημάνω ότι ένα από τα πρόσωπα, ο Τσιρώνης, που φέρεται τώρα σύμφωνα με το έγγραφο να είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, φωτογραφιζόταν από το 2006 ως εμπλεκόμενο με τη λεγόμενη «ομάδα των ληστών με τα μαύρα», που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, έκανε ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2006 και συσχετιζόταν με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Όμως, όπως έχω ήδη αναφέρει σε παλαιότερο κείμενό μου το Σεπτέμβρη του 2014, όσον αφορά τα ψέματα που επανειλημμένα διέδιδαν δημοσιογράφοι κατόπιν υποδείξεων της αντιτρομοκρατικής, παρά το γεγονός ότι έγιναν δίκες για την υπόθεση αυτή, δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι υπάρχει σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως μετά από χρόνια γίνεται νέα απόπειρα να εμπλέξουν τον Τσιρώνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Όσον αφορά τις υποθέσεις των ληστειών τραπεζών που αναφέρονται στο επίμαχο έγγραφο σε καμία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συσχετίζει ως φυσικό αυτουργό και ούτε κατηγορούμαι. Σε πολλές από αυτές όταν διαπράχθηκαν βρίσκομαι στη φυλακή, όπως όσον αφορά αυτή στη Σαρωνίδα Αττικής στις 08/08/2014, στο Δίστομο στις 22/08/2014, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 02/04/2015, στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30/04/2015. Να υπενθυμίσω ότι όταν έγιναν αυτές οι ληστείες τραπεζών εγώ ήδη είχα συλληφθεί στο Μοναστηράκι στις 16/07/2014.

Επίσης βρισκόμουν στη φυλακή και το διάστημα που διαπράχθηκαν οι υπό διερεύνηση ληστείες τραπεζών στο Γαλατά Πόρου στις 11/08/2011 και στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας στις 23/07/2010. Όσον αφορά τις υποθέσεις των ληστειών τραπεζών στο Παλαιό Φάληρο στις 16/11/2011 και στο Ηράκλειο Αττικής στις 27/10/2011, εκείνη την περίοδο έχω μόλις αποφυλακιστεί μαζί με τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα μετά τη λήξη του 18μηνου (10/04/2010-11/10/2011) και βρισκόμαστε με περιοριστικούς όρους, όπως πέντε φορές παρουσία το μήνα στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και υπό παρακολούθηση από την αστυνομία. Προκειμένου να τεκμηριώσουν αυτή τη μεθόδευση οι ίδιες οι διωκτικές αρχές βγάζουν τον εαυτό τους ηλίθιους. Πώς σχετίζονται όλες αυτές οι ληστείες τραπεζών που αναφέρονται στο έγγραφο μ' εμένα και τον Επαναστατικό Αγώνα;

Πώς τεκμηριώνεται η σχέση μου με όλα αυτά τα πρόσωπα στα πλαίσια της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα; Γιατί γίνεται αναφορά στο έγγραφο για μια ληστεία τράπεζας στο Χολαργό το 2008; Για να με καταδικάσουν σε ισόβια παρουσιάζουν την υπόθεση αυτή ότι έγινε στα πλαίσια δράσης του Επαναστατικού Αγώνα; Πώς συνδέεται η υπό διερεύνηση υπόθεση ληστείας τράπεζας στις Σέρρες στις 31/03/2010, δέκα μέρες πριν τη σύλληψή μας στις 10 Απριλίου του 2010 σε περίοδο που όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων βρισκόμασταν υπό παρακολούθηση και υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που βγήκανε μετά τις συλλήψεις μας στη δημοσιότητα;

Η αντιτρομοκρατική ευελπιστεί ότι όσο πιο τερατώδη είναι τα ψέματα που υποστηρίζει τόσο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν πιστευτά, πάντα βέβαια με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε, των μεγαλοκαλαναρχών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που πίνουν το αίμα του λαού.

Το κλειδί, όμως, για να αποπειραθεί να γίνει αυτή η μεθόδευση είναι το γεγονός ότι είμαι εκ νέου κατηγορούμενος ως «διευθυντής» του Επαναστατικού Αγώνα, όπως και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα στη δίκη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά το γεγονός ότι το Ε' τριμελές εφετείο κακουργημάτων με απόφασή του στις 03/04/2013 με απάλλαξε, όπως και τη συντρόφισσα Ρούπα, από την κατηγορία της «διεύθυνσης», τα τρία τελευταία χρόνια, όμως, και αφού είχαμε περάσει στην παρανομία, τα Μ.Μ.Ε. με υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής εξακολουθούν να μας παρουσιάζουν ως «αρχηγούς» του Επαναστατικού Αγώνα κάτι που δείχνει ότι η μεθόδευση δεν είναι πρόσφατη, αλλά άρχισε να συναρμολογείται όταν σπάσαμε τους περιοριστικούς όρους και περάσαμε στην παρανομία απ' το καλοκαίρι του 2012.

Πώς γίνεται, όμως, με απόφαση της ίδιας της κρατικής «δικαιοσύνης» να απαλλάσσομαι από διευθυντής του Επαναστατικού Αγώνα το διάστημα 2003-2010 και να γίνομαι εκ νέου διευθυντής του Επαναστατικού Αγώνα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τη σύλληψή μου στις 16/07/2014, όπως υποστηρίζει το κατηγορητήριο με το οποίο δικάζομαι τώρα. Είναι κάτι που με υπόδειξη του εγγράφου, που το υπογράφει ο διευθυντής της ΔΑΕΕΒ Μπάκας, καλούνται οι εφέτες να «αποδείξουν» κάνοντας αλχημείες.

Στη δίκη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κατηγορούμαι μαζί με τη συντρόφισσα Ρούπα εκ νέου για «ένταξη» και «συμμετοχή» στον Επαναστατικό Αγώνα και για «διεύθυνση» από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τις 16/07/2014 που συλλήφθηκα, «αλλά και με άλλα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει καταστεί ακόμα γνωστή». Πολλοί διευθυντές δηλαδή!!

Στην αρχή της διαδικασίας έκανα αίτηση στο δικαστήριο να απορριφθούν οι δύο αυτές κατηγορίες, γιατί όσον αφορά την μεν πρώτη της «ένταξης» και «συμμετοχής» δεν γίνεται να καταδικαστώ δύο φορές για το ίδιο πράγμα, αφού έχω ήδη καταδικαστεί το 2013 και όσον αφορά τη δεύτερη της «διεύθυνσης», έχω απαλλαγεί επίσης το 2013. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι όντως, δεν μπορώ να κατηγορηθώ εκ νέου για «ένταξη» και «συμμετοχή», αφού έχω ήδη καταδικαστεί, όμως απέρριψε το αίτημα για τη «διεύθυνση» και αποφάσισε τη διερεύνηση της εν λόγω κατηγορίας στην εξελισσόμενη διαδικασία και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ακόμα και η εκδίκαση της ληστείας τράπεζας της Ακράτας που γίνεται στην υπό εξέλιξη δίκη και στην οποία δεν κατηγορούμαι καν εγώ αλλά αποκλειστικά και μόνο ο Πετρακάκος, είναι αυθαίρετη γιατί πουθενά δεν συνδέεται ούτε με την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας αποδεικνύοντας έτσι την μεθόδευση να σχετιστεί η δράση του Επαναστατικού Αγώνα με όλες αυτές τις υποθέσεις ληστειών τραπεζών και τα πρόσωπα που ερευνάτε η εμπλοκή τους να παρουσιαστούν ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Το αίτημα να διαχωριστεί αυτή η υπόθεση σε αυτή την δίκη απορρίφθηκε και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Το έγγραφο της αντιτρομοκρατικής ήταν μία ευθεία παρέμβαση στην διαδικασία της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να καταδικαστώ για τη «διεύθυνση» σε αντίθεση με την απαλλακτική απόφαση του 2013 και να ανοίξει ο δρόμος για τη μεθόδευση, τη συσχέτιση των υποθέσεων των ληστειών τραπεζών και των προσώπων που αναφέρονται στο έγγραφο με την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Να υπενθυμίσω τον ισχυρισμό στην αγόρευση του εισαγγελέα της πρώτης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την πρότασή του για απόρριψη της κατηγορίας της «διεύθυνσης» πράγμα που έγινε δεκτό. «Ισχυρίστηκαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι κι εγώ το δέχτηκα ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μία αναρχική οργάνωση στην οποία δεν χωρούσαν αρχηγοί και διευθυντές, η οποία δεν έχει ιεραρχική δομή και στην οποία οι αποφάσεις επομένως λαμβάνονταν δημοκρατικά, είτε με πλειοψηφία, είτε με παμψηφία».

Αρχηγούς, διευθυντές και προϊσταμένους έχουν αυτοί που μας κατηγορούν, η οικονομική και πολιτική εξουσία, οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι μαριονέτες τους, οι διωκτικές αρχές, η δικαιοσύνη, η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι – αχυράνθρωποι της εξουσίας που έχουν ως εργοδότες την οικονομική αριστοκρατία του τόπου. Όλη αυτή η ενορχηστρωμένη μεθόδευση αποδεικνύει τη λύσσα τους εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, κάτι που ομολογουμένως μας τιμά.

Μας τιμά γι' αυτό που είμαστε, μία οργάνωση αναρχικών αγωνιστών που στράφηκε εναντίον της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η λύσσα τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, γιατί παρά τα ψέματά τους δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση εναντίον μας.

Αντίθετα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί τους ίδιους και το σύστημα που υπηρετούν ως υπεύθυνους για τα δεινά των πολιτών που μαστίζονται από την πείνα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους μαζικούς θανάτους - δολοφονίες από απελπισία και στερήσεις γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη μαζικότερη κοινωνική ληστεία που υφίστανται ο τόπος, για την πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας και εκκαθάρισης τμημάτων του πληθυσμού για να σωθούν τα αφεντικά, οι τράπεζες, οι δανειστές, οι πολυεθνικές, η υπερεθνική οικονομική ελίτ.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.