ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδομένη:Ανοιξε η σιδηροδρομική γραμμή μετά επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

10:07 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Ειδομένη:Ανοιξε η σιδηροδρομική γραμμή μετά επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησε από την ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση ανοίγματος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρωπή.

Επτά με οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ και συνομικά 400 αστυνομικοί, έκοψαν την κίνηση για όλους στη γέφυρα του Αξιού, για να μην υπάρχει εικόνα από πουθενά, και περίπου στις 07:30 ξεκίνησε η επιχείρηση για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή.

Άνοιξε η γραμμή

Λίγο πριν τις 11.30 π.μ. άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 18 Νοεμβρίου. Στην περιοχή κατευθύνονται συνεργεία του ΟΣΕ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους και εργασίες σε περίπτωση, που διαπιστωθούν φθορές στο τροχαίο υλικό. Στο μεταξύ δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στην περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια από την ΠΓΔΜ. Η διέλευσή τους από τα σύνορα στην Ειδομένη θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της γραμμής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργότερα μέσα στην ημέρα επιβατική αμαξοστοιχία θα δρομολογηθεί μέχρι την Ειδομένη πορκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προειδοποιήσει ο Μουζάλας για την παρέμβαση των ΜΑΤ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε πρόσφατα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη και με τη βία η διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής. «Προσπαθούμε να μην... πέσει ξύλο» είχε πει, ενώ είχε επίσης μιλήσει για λελογισμένη βία και επιχείρηση που θα γίνει άμεσα.

Η επιχείρηση για να απομακρυνθούν οι οικονομικοί μετανάστες που είχαν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί τους απαγορεύεται να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ γίνεται από άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ένταση και πως ήδη οι μετανάστες άρχισαν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία με την «προτροπή» των αστυνομικών για να μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής. Μάλιστα, στις 09:30 αναμένεται να γίνει και το πρώτο δρομολόγιο.

Η επιχείρηση στην Ειδομένη έρχεται λίγες ώρες αφού υπήρξε η πληροφορία πως η εταιρία - κολοσσός Hewlett Packard, δεν χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να διανείμει τα προϊόντα της στην Ευρώπη, αφού η σιδηροδρομική γραμμή ήταν κλειστή, αλλά τα έστειλε με πλοίο στη Σλοβενία κι από εκεί, σε άλλες χώρες...

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 09 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.