ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών

18:21 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών
Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την FRONTEX, «καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα, ωστόσο αναζητείται διεθνής παρέμβαση για τον έλεγχο και την πρόληψη στα σημεία επιβίβασης των μεταναστών, ώστε να αποτρέπεται η πλεύση πλωτών φέρετρων στο Αιγαίο», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού

Η δήλωση ανακοινώθηκε με αφορμή το σημερινό πολύνεκρο ναυάγιο, ανοιχτά του Φαρμακονησίου, μικρού ξύλινου σκάφους, που μετέφερε περίπου 50 πρόσφυγες να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 50.

 

Από το σημείο έχουν περισυλλεχθεί περί των 26 ανθρώπων ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών συνεχίζεται.

 

Οι διασωθέντες μαζί με τους σορούς των νεκρών μεταναστών μεταφέρθηκαν στη Λέρο ενώ δύο μικρά κορίτσια που συμπεριλαμβάνονται στους διασωθέντες, διακομίσθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο της Σάμου.


Το ναυάγιο σημειώθηκε όταν το 9 μέτρων ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαινε υπέρμετρος αριθμός ατόμων, πήρε απότομη κλίση με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και να βυθιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.