ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο και Fed απειλούν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία

10:15 - 14 Δεκ 2015 | Aγορές

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και με μικρή έκθεση στις αγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη Τετάρτη

Πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές καθώς η πτώση 10% που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, έχουν επιδεινώσει σημαντικά το επενδυτικό συναίσθημα. Επιπλέον, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και με μικρή έκθεση στις αγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη Τετάρτη. Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,8% καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι η ιαπωνική οικονομία δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο. Η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, εκτός από μια ομιλία του Mario Draghi το μεσημέρι.

  • Αύξηση 6,2% της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για 5,7%.
  • Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, στόχος είναι μια επέκταση του ελληνικού χρέους με αναδιάρθρωση των επιτοκίων. Επίσης εκτιμά επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2016.
  • Πτώση 1,1% για το δείκτη τιμών κατοικιών στην Αγγλία, μικρότερη από τις εκτιμήσεις για πτώση 1,3%.
  • Η Fitch διατήρησε την αξιολόγηση ΑΑ+ για την Αγγλία, ενώ η S&P διατήρησε την αξιολόγηση στα ΑΑΑ.
  • Ο Hilsenrath της Fed, εκτιμά ότι αυτή την Τετάρτη θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων και θα ακολουθήσουν σταδιακές αυξήσεις που θα φέρουν τα επιτόκια πάνω από το 3,0% τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανάλυση αγοράς

14 12 15 oilΤο πετρέλαιο βιώνει τη χειρότερη χρονιά του από το 2007 και με τη διάσπαση των χαμηλών έξι ετών, έχει ανοίξει ο δρόμος για τα χαμηλά της κρίσης στα $32,40. Οι πωλητές είναι πανίσχυροι καθώς έχουν τη στήριξη της υπερβάλλουσας παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Οι ανοδικές αντιδράσεις είναι βραχύβιες και προσφέρουν και νέες ευκαιρίες για πωλήσεις. Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι συνθήκες ακόμα και για μια βίαιη πτώση προς τα χαμηλά των $32,40 ή ακόμα και χαμηλότερα σε μια προσπάθεια των αγορών να βγάλουν εκτός αγοράς όλους τους αγορασμένους σε υψηλότερα επίπεδα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε άκρως αρνητικά επίπεδα. Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, βρίσκονται μπροστά σε μια από τις καλύτερες ευκαιρίες από το 2007 και μετά.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

36,30                   37,45
35,60                   38,10
35,00                   38,70
34,30                   39,30

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.