ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκευόπουλος: Δεν θα υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια

23:32 - 14 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Παρασκευόπουλος: Δεν θα υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε , ότι θα προχωρήσει αν χρειαστεί, σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως η απαγόρευση υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια

Με τη διαβεβαίωση αυτή του υπουργού ολοκληρώθηκε και η πρώτη συζήτηση επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.


Τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι όσο και βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν προηγουμένως φέρει αντιρρήσεις αλλά και προβληματισμούς και ζήτησαν να ξεκαθαριστεί πλήρως το σχετικό άρθρο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.


«Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμους τίμια. Αν ήθελε την τεκνοθεσία ή υιοθεσία θα το έκανε ρητά. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και η κυβέρνηση δεν θα το περνούσε αορίστως ή κρυμμένο σε μια διάταξη ενός νομοσχεδίου. Είναι σαφές ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπει την υιοθεσία και αν νομίζετε ότι υπάρχει ανάγκη διευκρίνισης θα το κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Το Σύμφωνο Συμβίωσης, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και η Ένωση Κεντρώων.
Θετικοί εμφανίστηκαν καταρχήν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τις διατάξεις που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για άλλα άρθρα ζητώντας αλλαγές, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους επί του νομοσχεδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.