ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταλαιπωρία για του επιβάτες του "Νήσος Ρόδος"

20:09 - 28 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Ταλαιπωρία για του επιβάτες του "Νήσος Ρόδος"
Την ίδια βλάβη δυο φορές σε διάστημα λίγων ωρών παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Ρόδος" της Hellenic Seaways, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου όταν το "Νήσος Ρόδος" ενώ είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά, με προορισμό τη Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη στις 10 το βράδυ, ενώ βρισκόταν ανοικτά του Σαρωνικού, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι για αποκατάστασή του προβλήματος.

 

Στις 3:52 τα ξημερώματα χθες Δευτέρα, αναχώρησε εκ νέου από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σύρου παρουσίασε εκ νέου μηχανική βλάβη στην ίδια μηχανή με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκτάκτως το λιμάνι του νησιού.

 

Στο πλοίο στο οποίο επέβαιναν 314 επιβάτες, και μετέφερε 44 ΙΧ αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα και έντεκα φορτηγά, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή Σύρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με δύο άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα οι 186 με προορισμό τη Σάμο, θα επιβιβαστούν στο "Νήσος Μύκονος" στις 8:15 το βράδυ, ενώ άλλοι 70 για τη Χίο και 58 για τη Μυτιλήνη θα επιβιβαστούν στο "Αριάδνη" στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.