ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος για «ύποπτη» επιβάτιδα

16:34 - 10 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος για «ύποπτη» επιβάτιδα
Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς επιβάτιδα που ελέγχθηκε από τα συστήματα ασφαλείας κρίθηκε «ύποπτη» με αποτέλεσμα να υπάρξουν επανέλεγχοι στις πτήσεις και καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε ανακοίνωσή του, τις πρωινές ώρες της Κυριακής επιβάτιδα ελέγχθηκε πρωτογενώς μέσω ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας, ενώ, κατά τη διάρκεια δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.

 

Η κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας ήταν άμεση με τον ΔΑΑ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, να υποδεικνύει την καθήλωση όλων των πτήσεων και τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων.

 

Η εν λόγω επιβάτις εντοπίστηκε και είχε επιβιβαστεί στην πτήση Α3688 με προορισμό την Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί.

 

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία, αποφασίστηκε η έκτακτη προσγείωσή της σε εναλλακτικό αεροδρόμιο (Πάλμα ντι Μαγιόρκα) για τον επανέλεγχο του συνόλου των επιβατών και των αποσκευών, έτσι ώστε να αποκλεισθεί και η ελάχιστη πιθανότητα οποιουδήποτε ζητήματος ασφαλείας.

 

Μετά από την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα, δεν προέκυψαν ευρήματα και η πτήση ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό της, ενώ, αργότερα ξεκίνησαν οι πτήσεις και από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΑΑ:

 

 

«Σε συνέχεια περιστατικού που συνέβη κατά τις πρωινές ώρες σήμερα κατά τη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας επιβατών του πρωινού κύματος πτήσεων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προβαίνει στη παρακάτω σχετική ενημέρωση:

 

Για επιβάτιδα που ελέγχθηκε πρωτογενώς μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας και βρέθηκε «καθαρή», κατά τη διάρκεια δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.

 

Υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας εξ αιτίας του περιστατικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, υπέδειξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος, για περαιτέρω ελέγχους.

 

Στο μεταξύ, εντοπίσθηκε ότι η συγκεκριμένη επιβάτις είχε επιβιβασθεί στην πτήση Α3688 με προορισμό τη Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί και, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία, αποφασίστηκε η έκτακτη προσγείωσή της σε εναλλακτικό αεροδρόμιο (Πάλμα ντι Μαγιόρκα) για τον επανέλεγχο του συνόλου των επιβατών και των αποσκευών, έτσι ώστε να αποκλεισθεί και η ελάχιστη πιθανότητα οποιουδήποτε ζητήματος ασφαλείας.

 

Μετά από την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα, δεν προέκυψαν ευρήματα και η πτήση ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό της.

 

Ο ΔΑΑ ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης και από το επιβατικό κοινό των πρωινών πτήσεων που καθυστέρησαν λόγω των πρόσθετων ελέγχων που κρίθηκαν αναγκαίοι για την ασφάλειά του».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 10 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.