ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή - Απεργούν οι υπάλληλοι

17:59 - 14 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή - Απεργούν οι υπάλληλοι
Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 17.1.2016, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως: “οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, αφού αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών να εργαστούν 3 συνεχείς Κυριακές, καλούνται να ξαναδουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή στις 17 Γενάρη, με βάση το αντεργατικό – μνημονιακό νομοθέτημα του 2013 (Ν. 4177/13), το οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της και η σημερινή Κυβέρνηση.

 

Επισημαίνεται δε πως “η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής.” Η ΟΙΥΕ διεκδικεί την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στο Εμπόριο.


Εκτός από τη συγκεκριμένη απεργία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τα σωματεία – μέλη της, να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.


Για το ασφαλιστικό η ΟΙΥΕ διεκδικεί:


*Δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.


*Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση.


*Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ.


*Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.


*Τη διεύρυνση επιδομάτων υγείας- πρόνοιας & την προστασία της μητρότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.