ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Νέο δελτίο επιδείνωσης

16:37 - 19 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Καιρός: Νέο δελτίο επιδείνωσης
Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από σήμερα αργά τη νύχτα και από τα νοτιοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ειδικότερα, θα σημειωθούν:


1) κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, αρχικά του Ιονίου και της Πελοποννήσου και βαθμιαία της Στερεάς (και της Αττικής), της Εύβοιας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και τέλος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.


2) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας.


Στο μεταξύ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια, καθώς και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Πέμπτη 21 έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.


Αναλυτικά η πρόγνωση:


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου


Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικές με βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.


Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου


Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.


Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.


Από Σάββατο 23 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου


Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Σταδιακή βελτίωση την Κυριακή.


Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Κυριακή και από τα βόρεια.


Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:55 - 19 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.