ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Diablo του ΣΔΟΕ "μύρισε" λαθραία τσιγάρα

16:33 - 02 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
O Diablo του ΣΔΟΕ "μύρισε" λαθραία τσιγάρα
Η ομάδα, με τον Diablo, τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εντόπισε φορτίο με λαθραία τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της διακίνησης παραποιημένων προϊόντων προς όφελος του υγιούς και νομίμου εμπορίου, καθώς και του επιχειρησιακού σχεδίου της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & ΕΦΚ, το Τμήμα Πληροφοριών, Παραποιημένων & Δίωξης του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, προέβη την Τρίτη 26.01.2016 σε δέσμευση, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 608/2013, ως προϊόντων απομίμησης 18.220 ωρολογίων χειρός που έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα ανωτέρω απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

 

Σε άλλη επιχείρηση που έγινε επίσης στον Πειραιά με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων και του σκύλου ανιχνευτή καπνικών ‘’ΝΤΙΑΜΠΛΟ’’ της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ο.Ε. έγινε την Τετάρτη 27.01.2016 κατάσχεση τριών εμπορευματοκιβωτίων που περιείχαν 33.060.000 τεμάχια τσιγάρα, τα οποία έφεραν τα εμπορικά σήματα “RAQUEL slims”, “ROYAL blue” και ‘ROYAL slims”.

 

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 6.049.411 ευρώ.

 

Τα εμπορευματοκιβώτια, σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, είχαν φερόμενο ως παραλήπτη στην Αττική, ενώ ως δηλωμένο περιεχόμενο είχαν «Πωρόλιθο», προκειμένου να παραπλανηθούν οι Τελωνειακές Αρχές.

 

Η έρευνα για τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη συνεχίζεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.