ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τελευταίες στιγμές του Βαγγέλη: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία

11:09 - 07 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Οι τελευταίες στιγμές του Βαγγέλη: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία
Οι τελευταίες στιγμές του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγο πριν χαθεί το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου και δώσει τέλος στη ζωή του αποκαλύπτονται μέσα από καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", συμφοιτητής του Βαγγέλη, ο οποίος βρισκόταν μαζί του και με άλλους φοιτητές στο εστιατόριο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο 20χρονος είχε γίνει αποδέκτης ειρωνικών σχολίων για τους άσχημους βαθμούς που είχε πάρει.

 

«Ανάθεμά σε, μ@λ@κ@ Βαγγέλη, που εσύ διαβάζεις, κι εγώ βγάζω τον ίδιο βαθμό μ’ εσένα και δεν διαβάζω», φέρεται να του είπε ένας από την ομάδα των Κρητικών που τραμπούκιζαν συνέχεια σε βάρος του.

 

Τότε μάλιστα ο Βαγγέλης του είχε απαντήσει χαμηλόφωνα ότι «στο δεύτερο εξάμηνο θα βγάλω καλύτερο βαθμό».

 

Από τις καταθέσεις προκύπτει πως ο Γιακουμάκης είχε στεναχωρηθεί πολύ από τους χαμηλούς βαθμούς που είχε πάρει και σε συνδυασμό με τους τραμπουκισμούς που είχε δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, είχε επιβαρυνθεί πολύ η ψυχολογία του.

 

Αυτό που ερευνούν οι αρχές είναι κατά πόσο ο Βαγγέλης έφυγε μόνος του από τη Σχολή αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στις 13:50 ήταν ο συγκάτοικός του, ο οποίος στην κατάθεσή του περιγράφει πως ο Βαγγέλης είχε ένα σαστισμένο βλέμμα και πολύ παράξενη συμπεριφορά.

 

«Ο Βαγγέλης γύρισε από την τουαλέτα μετά από πέντε λεπτά ευρισκόμενος στην ίδια ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν πριν βγει από το δωμάτιο. Μπήκε, δεν μου μίλησε και πήγε προς την πλευρά που βρίσκονται η ντουλάπα και το κρεβάτι του. Στη συνέχεια στις 13:50 πλησίασε προς την πόρτα του δωματίου, κρατώντας μόνο τα κλειδιά του και χωρίς να με κοιτάει ρώτησε αν θα μου άφηνε τα κλειδιά του ή θα τα έπαιρνε μαζί του, καθώς γνώριζε ότι εγώ δεν είχα μαζί μου τα δικά μου κλειδιά για το δωμάτιο. Εγώ του απάντησα να κάνει ότι νομίζει και τότε μου είπε ότι θα αφήσει τα δικά του κλειδιά, γυρίζοντας στο πλάι το σώμα του σε σχέση με την πόρτα και μ’ εμένα. Τότε προσπάθησε μια δυο φορές να βάλει το κλειδί στην κλειδαριά. Εγώ έστρεψα το βλέμμα μου προς το φαγητό μου κι εκείνος άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Μετά από ώρα παρατήρησα ότι ο Βαγγέλης δεν είχε αφήσει τα κλειδιά στην πόρτα και αυτό μου φάνηκε πολύ παράξενο, ενώ περίεργο μου φάνηκε ότι δε με ενημέρωσε για το πού θα πήγαινε, όπως συνήθιζε να κάνει. Όταν τον κοίταξα για τελευταία φορά στα μάτια μου φάνηκε σαστισμένος σαν κάτι να τον απασχολούσε, δηλαδή σαν να ήταν αλλού το μυαλό του, έκφραση την οποία δεν είχε ο Βαγγέλης όταν μπήκε στο δωμάτιο», είπε στους αστυνομικούς ο συγκάτοικός του.

 

Τα επεισόδια σε μπαρ των Ιωαννίνων με θύμα και πάλι τον Βαγγέλη

 

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα τραμπουκισμών όχι μόνο μέσα στη σχολή, αλλά και σε μπαρ των Ιωαννίνων που είχε βγει με την παρέα των Κρητικών για να διασκεδάσει.

 

Σε ένα τέτοιο γλέντι στα Γιάννενα, όπως αναφέρει η δικογραφία, ο Βαγγέλης τραυματίστηκε από συμφοιτητή του και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ο… μου είπε ότι την περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού σε κάποιο μαγαζί των Ιωαννίνων μια παρέα Κρητικών φοιτητών της Σχολής άρχισε να σπάει ότι υπήρχε πάνω στα τραπέζια. Εκεί ο… πήγε να σπάσει κάποιο ποτήρι από το τραπέζι, ο Βαγγέλης προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά ο… επέμενε με αποτέλεσμα να σπάσει το ποτήρι στο χέρι του Βαγγέλη, κόβοντας το κάτω μέρος του δαχτύλου του», κατέθεσε ένας μάρτυρας.

 

Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης έπεσε θύμα της άγριας συμπεριφοράς των φίλων του.

 

«Στο τέλος του 2014 βρισκόμασταν σε ένα μαγαζί όταν κάποια στιγμή προσκάλεσα τον Βαγγέλη να πιει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Επειδή ο Βαγγέλης δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να πιει μου είπε: “θα πιω σε λίγο”. Μετά από λίγη ώρα ήπιε κάποια ποσότητα από το ποτήρι και άφησε λίγο κρασί μέσα στο ποτήρι. Τότε κι ενώ καθόταν δίπλα μου του είπα: “στον τόπο μου ό,τι αφήνουμε στο ποτήρι το βάζουμε στην τσέπη για το σπίτι” και μετά του έπιασα την μπλούζα την μπλούζα και του έριξα το κρασί που είχε στο ποτήρι πάνω σε αυτήν. Ο Βαγγέλης άφησε 20 ευρώ και έφυγε από το μαγαζί μόνος του», κατέθεσε ένας ακόμα συμφοιτητής του.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.