ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχιστό: Αντιδράσεις για το κέντρο φιλοξενίας-Διαδήλωση και… αντιδιαδήλωση

11:05 - 08 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Σχιστό: Αντιδράσεις για το κέντρο φιλοξενίας-Διαδήλωση και… αντιδιαδήλωση
Δύο συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Σχιστό, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Κερατσίνι. Μάλιστα οι δύο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε ήδη εξέλιξη καθώς και οι δύο πλευρές έχουν παραταχθεί σε... θέσεις μάχης.

Η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ)είχε προαναγγείλει αντιφασιστική συγκέντρωση στις 11:00 στη συμβολή λεωφόρου Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ενώ στις 12:30 επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά είχε προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η ΚΕΡΦΑ αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί από το πρωί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Όπως όλα δείχνουν για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων θα κλείσει το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας από τα λεωφορεία των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.