ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες καλεί Ψυχάρη για δάνεια και δηλώσεις

19:14 - 08 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες καλεί Ψυχάρη για δάνεια και δηλώσεις
Το ενδιαφέρον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πόθεν Έσχες συγκεντρώνει η περίπτωση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, εμφανίζεται να έχει παραλείψει επί σειρά ετών να καταθέσει, ως εκ του νόμου υπόχρεος, αναλυτικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή έχει παραγγείλει στους Ορκωτούς Λογιστές να συμμετάσχουν στις έρευνες αναφορικά με τα δάνεια που έλαβε ο ΔΟΛ.

 

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή στην οποία ανατέθηκε ο έλεγχος κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος, πληροφορήθηκε από την Αρχή που διερευνά τις υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ότι ο εκδότης απέφευγε συστηματικά να καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης φέρεται ότι στην περίοδο 1988- 2009 κατέθεσε μόλις μία φορά δήλωση, με αποτέλεσμα η Επιτροπή της Βουλής να ζητά σήμερα να καταθέσει εκ νέου όλες τις δηλώσεις των παρελθόντων χρήσεων.

 

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή ανέθεσε σε Ορκωτούς Λογιστές να ελέγξουν τα Πόθεν Έσχες του κ. Ψυχάρη από το 2009 κι εντεύθεν στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας για τα δάνεια προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

 

Η Επιτροπή εξάλλου, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, ο οποίος όχι μόνο για πλημμελή υποβολή δηλώσεων, αλλά και επειδή αρνήθηκε επιμόνως να καταθέσει τα συμπληρωματικά στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.