ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών

15:03 - 10 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών
Πρόγραμμα για την απασχόληση 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, ενέκρινε την Τρίτη το ΔΣ του ΟΑΕΔ με εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μέσω του προγράμματος ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία μακροχρόνια ανέργων που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας και την εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

 

Όπως ανέφερε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «σε 15 - 20 μέρες θα έχει βγει η πρόσκληση στον αέρα».

 

Η ίδια σημείωσε ότι μέχρι τώρα τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα ανέργων.

 

«Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι' αυτήν την κατηγορία ανέργων».

 

Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία. «Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ' αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.