ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγρότες:Ξεκίνησε η απόβαση στην Αθήνα-Κρητικοί «πολιορκούν» το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

09:50 - 12 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Αγρότες:Ξεκίνησε η απόβαση στην Αθήνα-Κρητικοί «πολιορκούν» το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε αγροτικό κλοιό βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήδη περισσότεροι από 2.500 αγρότες από την Κρήτη βρίσκονται στο σημείο. Διακριτική είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτοι έφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, που αποβιβάστηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» μεταφέροντας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών, περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 ένα ακόμη επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Με πλοία, πούλμαν και τρακτέρ ξεκίνησε από τις νυχτερινές ώρες η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα.

Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές δίνουν ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ένταση αυτή την ώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι αγρότες ζήτησαν από τα ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτίριο, να φύγουν μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να προσεγγίσουν οι ίδιοι την είσοδο.

Εκτεταμένα επεισόδια στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι άνδρες της αστυνομίας αρνήθηκαν και τότε ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια με τους αγρότες να πετούν πέτρες, γεωργικά προϊόντα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το κτίριο του υπουργείου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη μέχρι κι αυτή την ώρα.

Λίγο νωρίτερα, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς καταστάσεις με αγρότες να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας.

Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες τους κυνηγούσαν!

crete2

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 12 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.