ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση ελικοπτέρου: Συνεχίζονται οι έρευνες-Τελευταία στιγμή μπήκε ο συγκυβερνήτης

10:01 - 12 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Πτώση ελικοπτέρου: Συνεχίζονται οι έρευνες-Τελευταία στιγμή μπήκε ο συγκυβερνήτης
Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις έπειτα από την τραγωδία στην Κίναρο. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες στα κέντρα εκπαίδευσης θα γίνουν με τα όπλα υπό μάλης, όπως όταν συνοδεύουν τον επιτάφιο.

Στην Κίναρο, ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για την εντοπισμό της σορού του τρίτου μέλους του πληρώματος, του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση. Χθες βρέθηκαν από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και τους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ που μεταφέρθηκαν στο νησί, οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος, που -όπως έγινε γνωστό απότο ΓΕΕΘΑ, ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά (συγκυβερνήτης) και τον ανθυπασπιστή - μηχανικό του ελικοπτέρου Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Ο κυβερνήτης επισήμως είναι αγνοοούμενος και οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι 72 ώρες όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Στην περιοχή της Κινάρου πλέουν τα πλοία της άσκησης, συνεισφέροντας στις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου κυβερνήτη. 

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου AB212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς δεν θα πετούσε με το συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο 34χρονος αξιωματικός από την Άρια Ναυπλίου μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίαση βλάβη. Δυστυχώς αυτή η αλλαγή στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το κακό στην ιδιαίτερή του πατρίδα. Απαρηγόρητη η σύζυγός του που είναι έγκυος στο δεύτερό τους παιδί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.