ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ώρα των αγροτών-«Πλημμυρίζει» το Σύνταγμα (pics)

19:30 - 12 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Η ώρα των αγροτών-«Πλημμυρίζει» το Σύνταγμα (pics)
Επεισοδιακή η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή (12/02), καθώς από το πρωί σημειώνονται σοβαρά επεισόδια, μεταξύ αγροτών και αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την χώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Η απόβαση των Κρητικών

Η αρχή έγινε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεπε να περάσουν στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο.

Οι αγρότες ζήτησαν από τα ΜΑΤ, που είχαν περικυκλώσει το κτήριο, να φύγουν μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να προσεγγίσουν οι ίδιοι την είσοδο.

Οι άνδρες της αστυνομίας αρνήθηκαν και τότε ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια με τους αγρότες να πετούν πέτρες, γεωργικά προϊόντα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το κτήριο του υπουργείου. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

agrotes 1

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια.

Νωρίτερα μάλιστα οι αγρότες της Κρήτης πήραν στο κυνήγι αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Εκτεταμένα επεισόδια στο Χαϊδάρι

Σοβαρά επεισόδια στο Χαϊδάρι, μεταξύ αγροτών και αστυνομίας, η οποία εμπόδισε τη διέλευση των αγροτικών οχημάτων.

Παρά το γεγονός ότι οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στον Ισθμό, όπως τους υπέδειξε η αστυνομία, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν στην εθνική οδό στο Χαϊδάρι εμποδίζοντάς τους να φτάσουν Αθήνα με τα αγροτικά οχήματά τους.

Οι αγρότες από την πλευρά τους είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους απαγορεύεται η είσοδος, αφού συμμορφώθηκαν και δεν πήραν τα τρακτέρ.

Λίγο μετά άρχισαν τα επεισόδια.

ΜΑΤ και αγρότες συνεπλάκησαν και από την αστυνομία έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν και αυτοκίνητα που δεν μετείχαν στις κινητοποιήσεις, απλώς έτυχε να περνούν από την περιοχή!

kkk3

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ και έχουν σπάσει ένα περιπολικό, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Λίγο μετά τις 14:30 ο δρόμος παραδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Η Αστυνομία επέτρεψε μόνο στα λεωφορεία να προσεγγίσουν το χώρο του Συντάγματος.

Επεισόδια και στο Κορωπί-Έσπασαν τις μπάρες

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αγρότες από το Κορωπί και το Μαρκόπουλο, στην έξοδο 20 της Αττικής οδού. Στόχος τους ήταν να παραμείνουν εκεί έως τις 8 το βράδυ.

Αγρότες με 10 τρακτέρ έσπασαν τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί, και έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο.

1455283155154333

Μερικές ώρες αργότερα άνοιξε η Αττική οδός προς το Αεροδρόμιο καθώς οι αγρότες μετακίνησαν τα τρακτέρ από τη μέση του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, παραμένει αποκλεισμένος ο κόμβος στο Μαρκόπουλο. Προς την Αθήνα κατευθύνονται οι αγρότες από το Κορωπί και το Μαρκόπουλο.

Προς το Σύνταγμα τα 20 τρακτέρ-Καταχειροκροτήθηκαν στα διόδια Αφιδνών

Με κόρνες έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Μαζί με τα υπόλοιπα μπλόκα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα όπου είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο.

Από το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια και το Κάστρο ξεκίνησαν 20 τρακτέρ για το κέντρο της Αθήνας.

agrotes 20

Το κομβόι των αγροτικών οχημάτων, λίγο μετά τις 15:30, πέρασε τα διόδια των Αφιδνών και κατευθύνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και του Κάστρου, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) έλαβαν το πράσινο φως για να φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί η ΑΔΕΔΥγια το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό, με συγκεκριμένους όρους, αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από τα μπλόκα της Νίκαιας και του Κάστρου, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 20 τρακτέρ, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Το χρονικό της απόβασης στις εικόνες που ακολουθούν

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 12 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.