ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

18:14 - 12 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που έχουν αποκλειστεί από τα αγροτικά μπλόκα.

Η Λουσία Κοντέ, εκπρόσωπος της Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές στις 28 Ιανουαρίου και από τις βουλγαρικές Αρχές στις 3 Φεβρουαρίου για τα μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον κίνδυνο να διαταραχθεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών.


Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει να ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για τα μέτρα που σκέπτονται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσέθεσε ότι η Επιτροπή έστειλε τη σχετική επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 10 Φεβρουαρίου.


Εξάλλου, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Σόφια, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Δ. Αβραμόπουλος κάλεσε και τις δύο πλευρές να βρουν μία λύση μέσω του διαλόγου, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.


«Πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών-μελών θα βοηθήσει να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και ενδεχόμενες οικονομικές ζημιές που θα μπορούσε να συνεπάγεται κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 12 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.