ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθετικό ξεκίνημα μετά από τις κινήσεις εμπιστοσύνης στις τράπεζες

10:07 - 15 Φεβ 2016 | Aγορές

Στην Ασία, οι αγορές ξεκίνησαν ιδιαίτερα επιθετικά με το Nikkei να ενισχύεται 7,2% με τους κλάδους των τραπεζών και της ενέργειας να αποτελούν τους οδηγούς...

Η περασμένη Παρασκευή θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας νέας βραχυπρόθεσμης περιόδου επιστροφής του ρίσκου στις αγορές. Οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να κρατήσουν βασικές στηρίξεις ενώ κάποιες ενέργειες στο χώρο των τραπεζών σε Ευρώπη και Αμερική, δημιούργησαν αυξημένο επίπεδο επενδυτικής εμπιστοσύνης. Για τις πρακτικές αυτές, θα ενημερωθείτε από το σημερινό Morning Briefing. Στην Ασία, οι αγορές ξεκίνησαν ιδιαίτερα επιθετικά με το Nikkei να ενισχύεται 7,2% με τους κλάδους των τραπεζών και της ενέργειας να αποτελούν τους οδηγούς. Αυτή την εβδομάδα, πολλά θα κριθούν και από την πορεία των τιμών του πετρελαίου. Φυσικά, τα προβλήματα στον πολύπαθο ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο δεν έχουν τελειώσει και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με την αύξηση του ρίσκου που συνεπάγεται η αναταραχή στις τράπεζες.

  • Το πετρέλαιο επιχειρεί να συγκρατήσει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο χρυσός δέχεται τις πρώτες πιέσεις μετά από τα εκκωφαντικά κέρδη των τελευταίων δυο εβδομάδων.
  • Το τραπεζικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι βαθύτερο και οι μεγάλες τράπεζες προετοιμάζονται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
  • Σύμφωνα με την HSBC, μια περισσότερο dovish ΒΟΕ, θα οδηγήσει το GBP/USD σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από το 1980.
  • Το δεύτερο σενάριο της HSBC, περιλαμβάνει μια αύξηση από τη ΒΟΕ, η οποία θα εκτοξεύσει το GBP/USD στα 1,6000.
  • Η BofA Merrill εκτιμά ότι το AUD θα παραμείνει ευάλωτο έναντι στα EUR, JPY και USD αν συνεχιστεί το risk off κλίμα στις αγορές.
  • Η BofA Merrill εκτιμά ότι η Fed θα ξεκινήσει και νέες αυξήσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο.
  • Μια ομιλία του Mario Draghi στις 14:00, αποτελεί το σημαντικότερο μακροοικονομικό γεγονός της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1323 Υψηλό: 1,1333 Χαμηλό: 1,1213 Κλείσιμο: 1,1254

15 02 16 eurusdΗ ισοτιμία δείχνει να έχει κορυφώσει βραχυπρόθεσμα μετά από το έντονα ανοδικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η συμπεριφορά της ισοτιμίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, δείχνουν ότι το σενάριο για μια βραχυπρόθεσμη διορθωτική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Ωστόσο, οι πωλητές θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις πωλήσεις τους, μόνο με ένα κλείσιμο κάτω από τα 1,1190. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. ενισχύουν την πιθανότητα μιας νέας πτώσης ενώ η πρώτη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα 1,1120.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1180                 1,1250
1,1150                 1,1290
1,1120                 1,1330
1,1085                 1,1365

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.