ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλαδική σύμβαση εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

15:42 - 16 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Κλαδική σύμβαση εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό
Το πάγωμα των αποδοχών τους και την αύξησή τους κατά 1% από 1/4/2017 προβλέπει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Η συμφωνία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) θα είναι διετούς ισχύος, δηλαδή από 1/1/2016 έως 31/12/2017.

 

Η σύμβαση αφορά 60.000 εργαζόμενους στον τουρισμό και προβλέπει, μεταξύ άλλων, διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αύξηση 1% από 1η Απριλίου του 2017.

 

Πρόκειται για την τρίτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, σύμφωνα με την οποία διατηρείται το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων. Επίσης, είναι η δεύτερη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση αποδοχών των εργαζομένων.

 

Σημειώνεται ότι την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις σε Κρήτη και Ρόδο, όπου διατηρούνται τοπικές κλαδικές συμβάσεις, αλλά και στις Κυκλάδες, αφού οι ξενοδόχοι έχουν αποχωρήσει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.