ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Πολλοί Ελληνες έχουν «μωβ χαρτονομίσματα» κάτω από το στρώμα

16:22 - 17 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Handelsblatt: Πολλοί Ελληνες έχουν «μωβ χαρτονομίσματα» κάτω από το στρώμα
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις "αλλαγές" των αποταμιευτικών συνηθειών των Ελλήνων οι οποίοι κρύβουν πλέον τα... 500ευρα κάτω από το στρώμα!

«Το ενδεχόμενο ότι μπορεί να φτάνει το τέλος του χαρτονομίσματος των πεντακοσίων ευρώ δημιουργεί ανησυχία σε πολλούς Έλληνες, αφού πολλοί από αυτούς έχουν αρκετά μεγάλα ποσά των μωβ χαρτονομισμάτων κάτω από το στρώμα. Τραπεζικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες έχουν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε θυρίδες, μπαούλα, ανάμεσα στα σεντόνια και σε πολλές άλλες κρυψώνες. Για τις ελληνικές τράπεζες και την οικονομία η μείωση των καταθέσεων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Τα κρυμμένα χρήματα λείπουν από την αγορά. Εάν υπήρχαν στις τράπεζες, τότε αυτές θα μπορούσαν να δίνουν περισσότερα δάνεια και έτσι θα δίνονταν ώθηση στην οικονομία. Γι' αυτό οι τράπεζες και η κυβέρνηση απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματα. Όμως η δυσπιστία στην πολιτική της χώρας παραμένει μεγάλη», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος ενώ επικαλούμενος κύκλους της κεντρικής τράπεζας επισημαίνει ότι η ανησυχία των Ελλήνων δεν είναι παράλογη.


«Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ ως ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων ψήφισε πριν λίγο καιρό μια σχετική δήλωση προθέσεων για την κατάργηση του πεντακοσάρικου. Η εν λόγω γραπτή δήλωση προθέσεων καταδεκνύει με σαφήνεια ποιά μορφή θα μπορούσε να έχει η τελική απόφαση που αναμένεται σε λίγους μήνες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.