ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόλεμος» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα: Κλείνουν τις διαβάσεις οι Βούλγαροι

16:06 - 19 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
«Πόλεμος» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα: Κλείνουν τις διαβάσεις οι Βούλγαροι
Σε αντι-μπλόκο στη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησαν σήμερα Βούλγαροι οδηγοί ως "απάντηση" στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, πρόκειται για επ' αόριστον αποκλεισμό της συγκεκριμένης συνοριακής διάβασης.
Ο Άσεν Βουζελίεφ από την Ένωση Διεθνών Μεταφορέων (UIC) δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών δεν θα σταματήσουν όσο συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.


Ήδη, σύμφωνα με το BTA, έχει σχηματιστεί ουρά αυτοκινήτων στη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ.


Σύμφωνα με τον Βουζελίεφ, οι Βούλγαροι μεταφορείς έχουν υποστεί -μέχρι στιγμής- ζημιές άνω των δέκα εκατ. λέβα (περίπου 5 εκατ. ευρώ) εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα.


Ο δήμαρχος του Ζλάτογκραντ Μίροσλαβ Γιάντσεφ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.


Ο Δήμος του Ζλάτογκραντ ενημερώθηκε με επιστολή της UIC για τη διαμαρτυρία, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί επ' αόριστον έως ότου "απελευθερωθούν" οι δρόμοι από ελληνικής πλευράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.