ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατελείωτο hotspot η Αθηνών-Λαμίας από τη Βοιωτία ως τη Φθιώτιδα

21:08 - 23 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ατελείωτο hotspot η Αθηνών-Λαμίας από τη Βοιωτία ως τη Φθιώτιδα
Σε ένα hot spot χωρίς τέλος έχει μετατραπεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και λίγο πριν τη Λαμία.

Όλα τα μοτέλ της περιοχής, είναι από την Τρίτη το μεσημέρι, γεμάτα με λεωφορεία όπου επέβαιναν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη. Οι εντολές της αστυνομίας ωστόσο, ήταν διαφορετικές, με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χλμ.

Στη Λαμία από τη Δευτέρα το μεσημέρι έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της Εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας και πάνω από 1500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συνεχίζουν να φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους επιτηρούν, ωστόσο όμως η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο εφιαλτική, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες για να περάσουν και δεύτερο βράδυ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.