ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέραντο hotspot η Ελλάδα- 1.700 μετανάστες επιπλέον στον Πειραιά

09:38 - 24 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Απέραντο hotspot η Ελλάδα- 1.700 μετανάστες επιπλέον στον Πειραιά
Δύο ακόμα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, κατέπλευσαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, το "Αριάνδη 2" μετέφερε 1692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το "Βlue star 2" από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανέρχεται στις 9.000 οι οποίοι με δεδομένη την ασφυξία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη «διαλογή» που γίνετια στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οικογένειες, μικρά παιδιά γέμισαν το σταθμό επιβατών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πληρώσει πολλά χρήματα, και κρατούν στα χέρια τους εισιτήρια για πλοία και λεωφορεία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Τα κέντρα φιλοξενίας στον Ελαιώνα και το Σχιστό είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Ατελειώτο hot spot χθες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα, χθες αργά το απόγευμα η οποία έμοιαζε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, με ένα απέραντο hot spot. Λεωφορεία με πρόσφυγες που κινούνταν προς την Ειδομένη ακινητοποιήθηκαν από την ΕΛ.AΣ. με αποτέλεσμα περίπου 2.000 πρόσφυγες, οι 500 στο ύψος των Θηβών και οι υπόλοιποι 1.500 σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού και στην είσοδο της Λαμίας να έχουν εγκλωβιστεί εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις, το αν θα τους επιτραπεί να πάνε δηλαδή στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ή θα τους γύρισουν πίσω στο Σχιστό ή στα Διαβατά.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 24 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.