ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύκλωμα εκβιαστών «δημοσιογράφων»: Έρχονται νέες συλλήψεις

12:20 - 24 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Κύκλωμα εκβιαστών «δημοσιογράφων»: Έρχονται νέες συλλήψεις
Νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των δημοσιογράφων που εκβίαζαν επιχειρήσεις, αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες, καθώς από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει εμπλοκή και άλλων προσώπων της ενημέρωσης και υπευθύνων εντύπων και ηλεκτρονικών σελίδων.

Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για την υπόθεση, αποκαλύπτει ένα δίκτυο εντύπων και ιστοσελίδων που εκβίαζε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων εισηγμένων εταιρειών για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι, ώστε να εντοπιστεί ο ρόλος καθενός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν στις 11 Φλεβάρη, όταν η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά ο οποίος «απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη», Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying".

«Έχω άκρες»…

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις με πολιτικά κόμματα (μάλιστα επικαλούνται όνομα ανώτατου κυβερνητικού στελέχους), να διευθύνουν πλήθος ιστοσελίδων μέσω των οποίων δημοσίευαν κατευθυνόμενα άρθρα και να απειλούν όποιον στέκεται εμπόδια στα σχέδιά τους. «Διαθέτω ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα», ήταν η στερεότυπη διαβεβαίωση ενός εκ των τριών συλληφθέντων. Ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας αναφέρει ότι ανάμιξη στην υπόθεση έχουν πολλοί ακόμα δημοσιογράφοι, κυρίως ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, που δεν έχουν περάσει ακόμα το κατώφλι της Εισαγγελίας. Πρόκειται για ενημερωτικές ιστοσελίδες που παρά τη χαμηλή επισκεψιμότητά τους έβριθαν διαφημίσεων. 

Ο κοριός της ΕΥΠ κατά τις πληροφορίες, παρακολουθεί τηλέφωνα για την υπόθεση εδώ και πολλούς μήνες, ενώ οι έρευνες πύκνωσαν τις τελευταίες 40 ημέρες όταν στέλεχος της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να κάνει επίσημες καταγγελίες στην Ασφάλεια. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους αξιωματικούς έκλεισε δύο ραντεβού σε καφετέριες με τους δημοσιογράφους του κυκλώματος με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να παγιδευτούν από τους κοριούς που είχαν τοποθετηθεί στα μαγαζιά από τους αστυνομικούς. 

«Έχεις και παιδί…»

Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου 2016 η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με τον 50χρονο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουσά σε καφετέρια στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Ο δημοσιογράφος έφτασε με πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας BMW και ζήτησε από τη γυναίκα να κάτσουν σε απόμερο τραπέζι. Η άφιξη του 50χρονου, βιντεοσκοπήθηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής και η συνάντηση με τη γυναίκα -διήρκεσε περίπου μία ώρα- καταγράφηκε ηχητικά με κοριούς που είχε πάνω της. 

Ο 50χρονος της είπε ότι αυτός και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μια ομάδα η οποία ελέγχει τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα εκβιάζει. 

Ο κατηγορούμενος της εξήγησε ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό της και η προσωπική της ζωή προσπαθώντας να την πείσει να μεσολαβήσει προκειμένου να δώσει η ΕΥΔΑΠ διαφήμιση στο κύκλωμα. Διαφορετικά θα ακολουθούσε σειρά δημοσιευμάτων κατά της δημόσιας επιχείρησης.

Για να την τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο της είπε ότι έχει στοχοποιηθεί από τη Ν.Δ. και ότι εύκολα θα μπορούσε να αναρτηθεί κάποιο συκοφαντικό άρθρο σε βάρος της με «φωτογραφικό» τίτλο: «Ποια υπεύθυνη γραφείου Τύπου έχει καταγραφεί την ώρα που έδινε χρήματα για το διαφημιστικό πακέτο που έδωσε». Και συνέχισε: «Έχεις και ένα παιδί, να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.