ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Τρεις λόγοι που το EUR/USD θα κινηθεί χαμηλότερα

Ποιοι είναι οι λόγοι οι οποίοι κάνουν την Deutsche Bank να διατηρεί την πτωτική της προδιάθεση για την ισοτιμία EUR/USD;

Ποιοι είναι οι λόγοι οι οποίοι κάνουν την Deutsche Bank να διατηρεί την πτωτική της προδιάθεση για την ισοτιμία EUR/USD;

1. Η ΕΚΤ διαθέτει κι άλλα νομισματικά εργαλεία. Το πείραμα της BoJ έδειξε τα αρνητικά στοιχεία που έχει η νομισματική χαλάρωση μέσα από αρνητικά επιτόκια, με τους μεγαλύτερους κινδύνους να εντοπίζονται στα ομόλογα και την τραπεζική κερδοφορία. Στην Ευρωζώνη όμως, το θεμελιώδες περιβάλλον και οι καμπύλες επιτοκίων είναι διαφορετικές και αυτό επιτρέπει στην ΕΚΤ, να προβεί σε ισχυρές κινήσεις το Μάρτιο.

2. Οι reserve managers είναι το μεγάλο αρνητικό σημείο για το ευρώ. Η συνεχιζόμενη πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων που διατηρούν οι μεγάλες τράπεζες σε γεν, δε δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο καθώς οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν ελάχιστα ιαπωνικά assets. Το ευρώ όμως, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα και οι πωλήσεις σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών, συνιστούν και νέες ισχυρές πωλήσεις EUR/USD για να υπάρξει η κατάλληλη αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της DB, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες πωλήσεις σε ευρώ, ύψους €200-€400 δισ.

3. Η Ευρώπη δεν είναι Ιαπωνία. Όταν υπάρχει risk-off περιβάλλον στις αγορές το γεν ενισχύεται καθώς υπάρχει επαναπατρισμός κεφαλαίων. Οι risk-off συνθήκες της αγοράς προκαλούν ένα βραχυπρόθεσμο short covering στο EUR/USD αλλά η επενδυτική θέση της Ευρωζώνης διεθνώς παραμένει αρνητική. Η DB περιμένει και άλλες αποχωρήσεις κεφαλαίων, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2015, εξήλθαν από την Ευρωζώνη κεφάλαια ύψους €500 δισ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.